Γιατρός Μαραντόνα: Ούτε σήμερα το εξιτήριο του...

Ο γιατρός του Ντιέγκο Μαραντόνα, Λεοπόλντο Λούκε ξεκαθάρισε ότι ο Αργεντίνος θρύλος του παγκόσμιου ποδοσφαίρου θα παραμείνει κλινήρης και δεν θα πάρει, σήμερα, εξιτήριο

Γιατρός Μαραντόνα: Ούτε σήμερα το εξιτήριο του...

Παρότι την Τρίτη με δηλώσεις τους άφηνε ανοικτό το ενδεχόμενο ακόμη κι εκείνη την ημέρα, ή την επόμενη, να πάρει εξιτήριο ο Ντιέγκο Μαραντόνα, ο γιατρός του, Λεοπόλντο Λούκε τα ...γύρισε, υπογραμμίζοντας πως ο Αργεντινός θρύλος του παγκόσμιου ποδοσφαίρου θα παραμείνει κλινήρης παρότι η μετεγχειριντική του κατάσταση, μετά την επέμβαση στον εγκέφαλο, εξελίσσεται ομαλά.

«Εξετάζεται το ενδεχόμενο να πάρει εξιτήριο, θέλει πραγματικά να φύγει και παρόλο που έχει εκφράσει αυτήν την επιθυμία, αυτό είναι άλλο ζήτημα και μια άλλη κλινική εικόνα. Ένας συνεπής ασθενής μας ζητά να αποχωρήσει και εμείς παραγγέλνουμε το μέρος που θα τον παραλάβει, ένα άνετο σπίτι για την ανάρρωσή του.
Αυτό δημιουργείται χάρη στην υποστήριξη των γιατρών και του νοσοκομείου, αλλά πάνω απ ‘όλα με την υποστήριξη του περιβάλλοντος, της οικογένειας. Η απαλλαγή του Ντιέγκο είναι επικείμενη, δεν φεύγει σήμερα, αλλά αυτό θα συμβεί σύντομα», είπε χαρακτηριστικά ο γιατρός του.

Στην οικογένεια του στάθηκε κι ο ψυχολόγος του, Ντιέγκο Ντίαζ, μιλώντας στο Associated Press, για τον 60χρονο: «Ο Ντιέγκο σε ορισμένα θέματα, είναι ακριβώς όπως όλοι οι άλλοι, με τους ίδιους περιορισμούς, δυσκολίες και πλεονεκτήματα που έχει κάθε άνθρωπος.

Το σημαντικότερο σήμερα είναι ότι έχει σταθεροποιηθεί, αλλά είναι απαραίτητη η υποστήριξη από τα θεραπευτικά βοηθήματα, τους νοσοκόμους, μιας διεπιστημονικής ομάδας και, ουσιαστικά, της οικογένειάς του», ανέφερε χαρακτηριστικά ο καθηγητής Ψυχολογίας.