Πρόστιμο 30.000 ευρώ από την Σερβική Κυβέρνηση στο Γιόβιτς γιατί έσπασε την καραντίνα

Παρά τις απειλές για φυλάκιση η Σερβική Κυβέρνηση επέβαλε πρόστιμο ύψους 30.000 ευρώ στον διεθνή επιθετικό, Λούκα Γιόβιτς γιατί τον περασμένο Μάρτη είχε παραβιάσει τα μέτρα καραντίνας στην Ισπανία επιστρέφοντας στην πατρίδα του

Πρόστιμο 30.000 ευρώ από την Σερβική Κυβέρνηση στο Γιόβιτς γιατί έσπασε την καραντίνα

«Της φυλακής τα σίδερα» δεν τα γνώρισε, τελικά. ο Λούκα Γιόβιτς παρά τις απειλές που είχαν εξακοντίσει πολιτικοί της Σερβίας για το γεγονός ότι τον περασμένο Μάρτη είχε σπάσει την καραντίνα στην Ισπανία και μετέβη στα πάτρια, για να είναι παρών στα γενέθλια της αγαπημένης του.

Ωστόσο, ο 22χρονος, διεθνής Σέρβος επιθετικός παρότι γλίτωσε την φυλάκιση δεν απέφυγε το πρόστιμο με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι καλείται να πληρώσει 30.000 ευρώ.

Οκτώ μήνες, μετά το ατόπημά του, ο νεαρός στράικερ της Ρεάλ Μαδρίτης έμαθε την ποινή του.

Ο Γιόβιτς ήταν μάλιστα ένας από τους αρκετούς Σέρβους παίκτες που αγωνίζονται εκτός των συνόρων της πατρίδας του και που επέστρεψε εκείνη την εποχή της πανδημίας, γνωρίζοντας την κατακραυγή συμπατριωτών του πολιτικών.

Προς υπεράσπιση του ο Γιόβιτς είχε πει τότε: «Κατά την άφιξή μου στην Σερβία, μου έκαναν τεστ και ήμουν αρνητικός. Είναι κρίμα που άλλοι δεν ήταν επαγγελματίες στη δουλειά τους και δεν μου έδωσαν σαφείς οδηγίες για το πώς θα έπρεπε να συμπεριφέρομαι κατά τη διάρκεια της απομόνωσής μου.

Ζητάω συγχώρεση από όλους εάν με κάποιον τρόπο έθεσα κάποιον σε κίνδυνο. Ελπίζω όλοι μαζί να το ξεπεράσουμε. Η Σερβία έχει την απόλυτη στήριξή μου, θα το νικήσουμε αυτό όλοι μαζί».