Άφησε ανοικτή την επάνοδο Μπατιστούτα ο Πραντέλι!

Κατά την επίσημη παρουσίαση του ως νέος προπονητής της Φιορεντίνα, ο Τσέζαρε Πραντέλι, δεν απέκλεισε την επιστροφή του Γκαμπριέλ Μπατιστούτα στους «βιόλα»!

Άφησε ανοικτή την επάνοδο Μπατιστούτα ο Πραντέλι!

Δέκα χρόνια μετά την πρώτη (5ετή) θητεία του ο Τσέζαρε Πραντέλι επέστρεψε στον πάγκο της Φιορεντίνα και παρουσιάστηκε επίσημα ως διάδοχος του Μπέπε Ιακίνι.

Κατά την παρουσίαση του πέρα από την εγνωσμένη σχέση πάθους που έχει με τους «βιόλα» άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο επιστροφής στη Φλωρεντία του θρυλικού αρχισκόρερ της ομάδας, Γκαμπριέλ Μπατιστούτα.

Ο πρώην ομοσπονδιακός τεχνικός της εθνικής Ιταλίας, που δέχτηκε το κάλεσμα του Ρόκο Κομίσο έφτασε το μεσημέρι της Τρίτης (10/11) στο προπονητικό κέντρο «Νταβίντε Αστόρι» και το απόγευμα ήταν προγραμματισμένο να έχει την πρώτη του προπόνηση αλλά και γνωριμία με τους νέους του παίκτες.

Πριν απ' όλα αυτά είχε πει:

«Αν ήταν στο χέρι μου δεν θα είχα φύγει ποτέ από την Φλωρεντία. Γύρισα για να αναλάβω κάτι. Η ιδιοκτησία θέλει να δημιουργήσει μία σπουδαία ομάδα, ανταγωνιστική σε εθνικό και διεθνές επίπεδο. Ξέρω πως δεν είμαι μόνος σε αυτή την προσπάθεια.

Η αγάπη που νιώθω για αυτή την ομάδα είναι πολύ βαθιά, ελπίζω να μπορέσω να της ξεπληρώσω όλο αυτό. Έχω ευθύνες ως προπονητής και ως οπαδός. Θα μιλώ συχνά με τους παίκτες σαν να ήμουν ένας πραγματικός οπαδός.

Είπα από την πρώτη στιγμή στους ανθρώπους της Φιορεντίνα πως αυτή η ομάδα έχει καλή μηχανή, θα πρέπει να καταλάβουμε πώς θα την κάνουμε να δουλέψει», τόνισε ο Πραντέλι, ο οποίος έβαλε την υπογραφή του σε συμβόλαιο συνεργασίας με την ομάδα της Τοσκάνης μέχρι το τέλος της σεζόν.

Εξάλλου ο 63χρονος τεχνικός προκάλεσε ενθουσιασμό στις τάξεις των φίλων της ομάδας της Φλωρεντίας με το ενδεχόμενο επανόδου του Γκαμπριέλ Μπατιστούτα, του θρυλικού φορ των «βιόλα» που αγωνίστηκε για 9 ολόκληρα χρόνια σε αυτούς (1991-2000) και έγινε ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία τους στην Serie A με 152 γκολ.

«Θα μιλήσω αργότερα με τον Μπατιστούτα, μπορεί να γίνει μία έξτρα προσθήκη. Το ενδεχόμενο να δέχονται προπονητικές οδηγίες από έναν πρώην στράικερ όπως εκείνος, είναι κάτι που θα συνάρπαζε τους παίκτες. Αυτή τη στιγμή είναι αδύνατο αλλά μπορούμε να συζητήσουμε για την επιστροφή του στο μέλλον», είπε χαρακτηριστικά.