Klasiker: Διπλό... μοναξιάς στην κορυφή για Μπάγερν, μέσα στο Ντόρτμουντ (pic, highlights)!

Η Μπάγερν Μονάχου επικράτησε με 3-2 στο «klasiker» του Ντόρτμουντ, κόντρα στην Μπορούσια και όχι μόνο έμεινε μόνη πρώτη, αλλά επιβεβαίωσε ότι είναι φαβορί για την κατάκτηση του 9ου σερί τίτλου στην Bundesliga!

Klasiker: Διπλό... μοναξιάς στην κορυφή για Μπάγερν, μέσα στο Ντόρτμουντ (pic, highlights)!

Με το σκορ που την είχε κερδίσει στο Μόναχο - για το Σούπερ Καπ στις 30 Σεπτέμβρη - επιβλήθηκε της Μπορούσια Ντόρτμουντ και στο δεύτερο φετινό μεταξύ τους ματς, στη Βεστφαλία η Μπάγερν Μονάχου.

Οι Βαυαροί του Φλικ που ξανάκαναν το 3-2 επί των «κιτρινόμαυρων», υποχρέωσαν τους ως χθες συγκατοίκους τους στην κορυφή της Bundesliga στην πρώτη τους ήττα μετά από 4 σερί επιτυχίες σ' αγώνες όλων των διοργανώσεων, αλλά και ισάριθμα ματς πρωταθλήματος (όπου μάλιστα δεν είχαν δεχθεί γκολ...),

Οι «κόκκινοι»- των 10 σερί επιτυχιών σ' όλες τις διοργανώσεις - τους έβαλαν τρία, έμειναν μόνοι στην κορυφή της βαθμολογίας και επιβεβαίωσαν ότι και την φετινή σεζόν είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί για τον τίτλο.

Που αν τον κατακτήσουν θα είναι ο ένατος διαδοχικός τους!

Οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν δυναμικά έχοντας ευκαιρίες με τους Λεβαντόφσκι και Μίλερ (απέκρουσε ο Μπίρκι την κεφαλιά του) στις οποίες «απάντησε» με χαμένο τετ α τετ ο Χάαλαντ.

Ο Λεβαντόφσκι όμως (24') δεν αστόχησε, μετά από πλαγιοκόπηση του Γκνάμπρι, αλλά το σκορ δεν άνοιξε αφού ακυρώθηκε για οφσάιντ.

Αντίθετα μέτρησε το γκολ του Ρόις, μετά από γύρισμα του Γκερέιρο (45'), αλλά στο ημίχρονο το αποτέλεσμα ήταν ισόπαλο αφού στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων ο Αλάμπα με εκτέλεση φάουλ (και τη βοήθεια κόντρας στον Μενιέ) έκανε το 1-1.

Το ψυχολογικό «χτύπημα» για τους Βεστφαλούς μεγάλο κι έγινε μεγαλύτερο στο ξεκίνημα της επανάληψης που ο Λεβαντόφσκι με απίθανη κεφαλιά αξιοποίησε σέντρα του Ερναντές, νικώντας τον Χούμελς (48').

Ο Κομάν λίγο μετά (51') είχε δοκάρι για ν' ακολουθήσουν ευκαιρίες των γηπεδούχων που σταμάτησαν στον Νόιερ.

Έτσι η Μπάγερν έφτασε στο 3ο γκολ μετά από κλέψιμο του Ερναντές στην άμυνα επί του Χάαλαντ και κόντρα που τελειώσε ιδανικά ο Σανέ (80')

Ο Χάαλαντ εξιλεώθηκε μειώνοντας στο 83' (περνώντας τον Νόιερ...) μετά από πάσα του Μενιέ αλλά ως εκεί, αφού ο Ρόις έχασε την ευκαιρία για το 3-3 λίγο αργότερα...

MΠΟΡΟΥΣΙΑ ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ: Μπίρκι, Μενιέ, Ακαντζί, Χούμελς, Γκερέιρο, Βίτσελ, Ντιλέινι (60' Μπέλινγχαμ), Σάντσο (69' Αζάρ), Ρόις, Ρέινα (69' Μπραντ), Χάαλαντ.

ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ: Νόιερ, Σαρ, Ζ. Μπόατενγκ (69' Χάβι Μαρτίνες), Αλάμπα, Ερναντές, Γκορέτσκα, Κίμιχ (λ. τρ. 37' Τολισό), Γκνάμπρι, Μίλερ, Κομάν (69' Σανέ), Λεβαντόφσκι