O Κένι Νταλγκλίς έγινε Σερ

O Κένι Νταλγκλίς χρίσθηκε Ιππότης από την βασίλισσα Ελισάβετ για την προσφορά του στο ποδόσφαιρο και στην κοινωνια. 

O Κένι Νταλγκλίς έγινε Σερ

Ο θρυλικός κυνηγός της Λίβερπουλ ήταν ο μόνος αθλητής στη φετινή λίστα Τιμών της βασίλισσας η οποία σήμερα έκλεισε τα 92 της χρόνια. Ο Ο 67χρονος σήμερα Σκωτσέζος κατέκτησε τρία Τσάμπιονς Λιγκ με τους ρεντς ενώ έχει να επιδείξει φιλανθρωπικό έργο.

Όταν πήρε τον φάκελλο με την πρόσκληση ο Νταλγκλίς νόμιζε ότι ήταν κάποια ειδοποίηση από την Εφορία. "Για την οικογένεια, είναι μεγάλη τιμή" δήλωσε.

Γεννημένος στη Γλασκώβη ο Νταλγκλίς, γιος μηχανικού, έκανε το ντεμπούτο του στην Σέλτικ το 1968. Κέρδισε τέσσερις τίτλους πριν πάει στη Λίβερπουλ το 1977. Με την ομάδα του μεγάλου λιμανιού κέρδισε έξι τίτλους πρωταθλήματος σημειώνοντας 172 γκολ σε 515 εμφανίσεις.

Στη συνέχεια ανέλαβε προπονητής της. Πήρε τρία πρωταθλήματα πριν φύγει το 1991. Το 1995 οδήγησε την Μπλάκμπερν στην κατάκτηση του τίτλου. Ήταν επίσης εκείνος που βοήθησε τις οικογένειες όσων οπαδών επέζησαν από την τραγωδία του Χίλσμπορο.

Με τη σύζυγο του Μαρίνα, η οποία έπασχε από καρκίνο του μαστού, ίδρυσαν το ίδρυμα Μαρίνα Νταλγκλίς το 2005 το οποίο συγκέντρωσε περισσότερα από 10 εκατομμύρια λίρες για φιλανθρωπικούς σκοπούς.