Τόσα θα παίρνει ο Παπασταθόπουλος στην Άρσεναλ

Αγγλικά δημοσιεύματα αναφέρουν ότι είναι θέμα χρόνου για να ανακοινωθεί ησυμφωνία της Άρσεναλ με τη Ντόρτμουντ για τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο.

Τόσα θα παίρνει ο Παπασταθόπουλος στην Άρσεναλ

Οι δύο σύλλογοι φέρονται να έχουν βρει σημείο επαφής. Σύμφωνα με την Telegraph, «η συμφωνία μεταξύ της Αρσεναλ και της Ντόρτμουντ για τον Παπασταθόπουλο Σωκράτη είναι πλέον πραγματικότητα. Ο Έλληνας θα είναι η δεύτερη μεταγραφή του Ουνάι Εμερι στην αγγλική ομάδα. Ο Σωκράτης είναι ένας έμπειρος αμυντικός που έρχεται να βοηθήσει την Αρσεναλ να ξεχάσει τον Περ Μερτεσάκερ και να ξεπεράσει τους μήνες που ο Εμερι δεν θα μπορεί να υπολογίζει στον Κοσιενλί».

Η αγγλική εφημερίδα αποκαλύπτει και τις αποδοχές του Παπασταθόπουλου στην Άρσεναλ: 95.680 ευρώ την εβδομάδα (4.592.640 το χρόνο). Ανάλογες και οι αναφορές από την ισπανική Marca, που έχειτην μετακίνησή του στην πρώτη σελίδα της ηλεκτρονικής της έκδοσης με τίτλο: «Σωκράτης, ο κεντρικός που έχει κλείσει ο Έμερι για την Αρσεναλ. Η ομάδα της Premier League συμφώνησε με την Αρσεναλ».

Το Sports Illustrated αναφέρει ότι η μεταγραφή θα ανακοινωθεί τον Ιούλιο. «Η Αρσεναλ κατέληξε σε συμφωνία για την απόκτηση του Σωκράτη Παπασταθόπουλου της Ντόρτμουντ αντί 16 εκατ. λίρες (18,2 εκατ. ευρώ)» γράφει.

Τέλος ιστοσελίδα του Ντόρτμουντ (BVB Buzz), επιβεβαιώνει από τη μεριά της τη μετακίνηση του Παπασταθόπουλου στην Αρσεναλ, ενώ αναφέρει ως πιθανή προοπτική την άφιξη του Γερμανού αμυντικού της Αρσεναλ Σοντράν Μουσάφι.