Φερέιρα: «Με έπεισε το μεγαλείο της Παλμέιρας»

Ο Αμπέλ Φερέιρα βρίσκεται στη Βραζιλία και αναφέρθηκε στην απόφασή του να πει το ναι στην Παλμέιρας και να αφήσει τον ΠΑΟΚ.

Φερέιρα: «Με έπεισε το μεγαλείο της Παλμέιρας»

Ο 41χρονος Πορτογάλος, πρώην προπονητής του ΠΑΟΚ, ο οποίος έγινε ο 8ος Ευρωπαίος και συνολικά 23ος ξένος που κάθεται στον πάγκο της Παλμέιρας, δήλωσε:

«Αυτό που με έπεισε ήταν το μεγαλείο του συλλόγου, ο τρόπος οργάνωσής του, οι συνθήκες που προσφέρει στους παίκτες του για να επιτύχουν τους στόχους και την πρόκληση.

Ο πρώτος στόχος είναι να κερδίσουμε ξανά. Γνωρίζουμε το μεγαλείο του συλλόγου, γνωρίζουμε τους παίκτες που βρίσκονται στην Ακαδημία.

Ήταν επίσης ένας από τους λόγους που οδήγησαν την Παλμέιρας να με προσλάβει, θέλουν να εμπιστευτούν τους νέους παίκτες. Έτσι, υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις για να είμαστε μαζί επιτυχημένοι.

Ο Ζόρζε Ζέσους άνοιξε τις πόρτες. Για να είμαι ειλικρινής, αναγνωρίζω την ικανότητα των Πορτογάλων προπονητών, ο Ζέσους είναι ένας από αυτούς. Έχουμε αυτήν την ικανότητα να μοιραζόμαστε τις γνώσεις μας, αλλά και να κάνουμε τους παίκτες να ακολουθούν τις ιδέες και τις αρχές μας στο γήπεδο, και αυτό θα προσπαθήσω να κάνω. Δεν ξεχνώ τι με έφερε εδώ και αυτό θα κοιτάξω να προχωρήσω.

Είναι μεγάλη τιμή και ευθύνη. Με μεγάλη φιλοδοξία, αντιμετωπίζω αυτήν την πρόκληση. Είμαι πολύ χαρούμενος, εγώ και οι συνεργάτες μου, και είμαστε έτοιμοι όλοι μαζί, μαζί με τους παίκτες, να κάνουμε καλή δουλειά».

Ντεμπούτο στον πάγκο θα κάνει την Παρασκευή (6/11), εναντίον της Μπραγκαντίνο για την «φάση των 16» του Κυπέλλου Βραζιλίας.