Ρήξη πρόσθιου χιαστού υπέστη ο Ντάντε

Σοβαρός αποδείχθηκε ο τραυματισμός τον οποίο υπέστη ο Ντάντε στο παιχνίδι της Νις με την Ανζέ για το πρωτάθλημα Γαλλίας, καθώς ο 37χρονος Βραζιλιάνος στόπερ έπαθε ρήξη πρόσθιου χιαστού.

Ρήξη πρόσθιου χιαστού υπέστη ο Ντάντε

Η ατυχία χτύπησε την πόρτα του Ντάντε. Κι αυτό γιατί ο Βραζιλιάνος κεντρικός αμυντικός της Νις υπέστη ρήξη πρόσθιου χιαστού στο αριστερό γόνατο κατά τη διάρκεια του χθεσινού (1/11) αγώνα με την Ανζέ για το γαλλικό πρωτάθλημα.

Ο 37χρονος πολύπειρος παίκτης θα χρειαστεί να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση και ως συνέπεια θα μείνει για μεγάλο χρονικό διάστημα μακριά από τα γήπεδα. Στην προχωρημένη ποδοσφαιρικά ηλικία που βρίσκεται μάλιστα, ένας τέτοιος τραυματισμός δεν αποκλείεται να θέσει και τέλος στη σπουδαία σταδιοδρομία του Ντάντε Μπονφίμ Κόστα Σάντος, όπως είναι το πλήρες όνομα του άτυχου άσου...

Ο Βραζιλιάνος διεθνής σέντερ μπακ αγωνίζεται την τελευταία τετραετία στη Νις, πηγαίνοντας στη Νίκαια το 2016 προερχόμενος από τη Βόλφσμπουργκ. Έχει να επιδείξει θητεία -μεταξύ άλλων- στην Μπάγερν Μονάχου, την Γκλάντμπαχ και τη Σταντάρ Λιέγης. Ήταν βασικός στην ομάδα της Μπάγερν που κατέκτησε το Champions League το 2013, ενώ την ίδια χρονιά πανηγύρισε επίσης το ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ και το Παγκόσμιο Κύπελλο συλλόγων.

Επίσης, ήταν μέλος της Εθνικής Βραζιλίας που κατέκτησε το Κύπελλο Συνομοσπονδιών το 2013.