Ο Ολυμπιακός Λευκωσίας «έσπασε» το αήττητο της Ομόνοιας (1-0)

Η αντίπαλος του ΠΑΟΚ στο Europa League, Ομόνοια, υπέστη την πρώτη της φετινή ήττα στο κυπριακό πρωτάθλημα με 1-0 από τον Ολυμπιακό Λευκωσίας.

Ο Ολυμπιακός Λευκωσίας «έσπασε» το αήττητο της Ομόνοιας (1-0)

Τελειωμό δεν έχουν τα αρνητικά αποτελέσματα για την Ομόνοια. Μετά τις ισοπαλίες κόντρα σε ΠΑΟΚ και Ένωση Παραλιμνίου σε Europa League και πρωτάθλημα αντίστοιχα, όπως επίσης και την ήττα μεσοβδόμαδα (29/10) από την Αϊντχόφεν πάλι για την ευρωπαϊκή διοργάνωση, η ομάδα του Χένινγκ Μπεργκ έμεινε μακριά από τη νίκη για τέταρτο συνεχόμενο ματς.

Ο Ολυμπιακός Λευκωσίας κέρδισε 1-0 τους «πράσινους» στο «Μακάρειο» για την 9η αγωνιστική στο κυπριακό πρωτάθλημα και τους υποχρέωσε μάλιστα στην παρθενική τους ήττα την τρέχουσα σεζόν στον θεσμό. Το μοναδικό γκολ της συνάντησης πέτυχε στο 80’ ο Μανρίκε για τους γηπεδούχους, σκοράροντας σε βάρος της πρώην ομάδας του.

Η Ομόνοια, που την Πέμπτη (5/11) θα υποδεχτεί τη Γρανάδα για την 3η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Europa League, αγωνίστηκε κόντρα στον Ολυμπιακό Λευκωσίας με τους: Φαμπιάνο, Σέχου, Κίκο, Λούφτνερ, Γκόμεθ, Τζιωνής, Κούσουλος, Μαυρίας, Λοΐζου (82' Μποτεάκ), Κακουλλής (61' Ντούρις), Ασαντέ (73' Παπουλής).

Μετά το παιχνίδι ο προπονητής της Ομόνοιας Χένινγκ Μπεργκ, είπε μεταξύ άλλων:

«Χάσαμε σήμερα, πρώτη φορά στο πρωτάθλημα και είμαστε απογοητευμένοι. Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι. Κάναμε ευκαιρίες, έκαναν κι αυτοί. Δεν νομίζω ότι ήταν ένα ματς στο οποίο μπορούσαμε να πάρουμε τους βαθμούς, διότι δεν αποδώσαμε στο επίπεδο που έπρεπε. Δεν έπρεπε βέβαια ούτε να χάσουμε. Αυτό συμβαίνει όταν ένα παιχνίδι είναι στο 0-0. Ήταν ένα πολύ καλό τελείωμα από τον Κρίστιαν.

Είναι μακρά η σεζόν και όταν παίζεις και στην Ευρώπη δεν μπορεί κανένας να σου εγγυηθεί ότι θα κερδίζεις. Είναι κάτι από το οποίο πρέπει να μάθουμε. Να είμαστε στην Ευρώπη, να διεκδικούμε το πρωτάθλημα, τις απαιτήσεις. Αυτό πρέπει να αναπτύξουμε και να βελτιώσουμε και να έχουμε και την ποιότητα».