Απαλλαγή Κελαϊφί για τα περί διαφθοράς στα τηλεοπτικά δικαίωματα των Μουντιάλ!

Ο Εισαγγελέας είχε ζητήσει την 28μηνη φυλάκιση του προέδρου της Παρί Σεν Ζερμέν, Νάσερ Αλ Κελαϊφί, για δωροδοκία αναφορικά με την απόκτηση των τηλεοπτικών δικαιώμάτων των Παγκοσμίων Κυπέλλων του 2026 και του 2030 αλλά αθωώθηκε

Απαλλαγή Κελαϊφί για τα περί διαφθοράς στα τηλεοπτικά δικαίωματα των Μουντιάλ!

Αίσιο τέλος είχαν οι δικαστικές περιπέτειες του Νασέρ Αλ Κελαΐφι.

Ο πρόεδρος της Παρί Σεν Ζερμέν απαλλάχθηκε από τις κατηγορίες δωροδοκίας αναφορικά με την απόκτηση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων για τα Μουντιάλ του 2026 και 2030, παρότι ο εισαγγελέας είχε ζητήσει την 28μηνη φυλάκιση του.

Στις 22 Σεπτεμβρίου, ο Νασέρ Αλ Κελαΐφι, άκουσε τον εισαγγελέα Ελβετικού δικαστηρίου να ζητά την ανωτέρω ποινή αναφορικά με τις κατηγορίες ότι το 2013 δωροδόκησε τον πρώην γενικό γραμματέα της FIFA, Ζερόμ Βάλκε, ώστε ο τελευταίος να μεταφέρει τα τηλεοπτικά δικαιώματα της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αμερικής στο «Bein Sports», ιδιοκτησίας του Καταριανού.

Συγκεκριμένα, εφέρετο να χάρισε στον Βάλκε, ο οποίος ήταν μέχρι το 2015 το δεξί χέρι του Ζεπ Μπλάτερ, μία βίλα στη Σαρδηνία , αξίας έξι εκατ. ευρώ.

Παρότι τα τηλεοπτικά δικαιώματα των Μουντιάλ για την Μέση Ανατολή και τη Β. Αμερική πέρασαν στο κανάλι του Αλ Κελαϊφί (2014) κι η συμφωνία είναι σε ισχύ, το δικαστήριο αποφάνθηκε ότι είναι αθώος και ότι απαλλάσσεται από κάθε σχετική κατηγορία, με συνέπεια η υπόθεση να θεωρείται ότι έκλεισε.