Ντάνιελ Λίβι: Μάστερ διαπραγμάτευσης

O πρόεδρος της Τότεναμ αποτελεί το μεγάλο εμπόδιο για την έλευση του Μαουρίτσιο Ποτσετίνο στην Ρεάλ Μαδρίτης

Ντάνιελ Λίβι: Μάστερ διαπραγμάτευσης

«Ο Ντανιέλ Λίβι…δαγκώνει!» Μ’ αυτή την φράση –συνοδευόμενη από σαρδόνιο χαμόγελο- κατευόδωσε τους πολυάριθμους, πέραν πάσης προσδοκίας, δημοσιογράφους, που τον περικύκλωσαν, στο «πηγαδάκι» που σχηματίστηκε στο περιθώριο της συνέντευξης Τύπου, που παρέθετε, στην Βαρκελώνη, μ’ αφορμή την παρουσίαση του βιβλίου του, ο Μαουρίτσιο Ποκετίνο.

Οι εκπρόσωποι του Ισπανικού αθλητικού Τύπου δεν παρέστησαν θέλοντας να εκτιμήσουν το συγγραφικό πόνημα του Αργεντινού τεχνικού, αλλά γιατί το όνομα του 46χρονου βρέθηκε, σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες, επικεφαλής της λίστας των υποψηφίων για τη διαδοχή του Ζινεντίν Ζιντάν στον πάγκο της Ρεάλ Μαδρίτης.

Όσοι εξ αυτών ασχολούνταν, πάντως, με το ρεπορτάζ των «μερένχες», αλλά κι οι διοικούντες των Καστιγιάνων, μόνο από τα «σύννεφα δεν έπεσαν» με την φράση του Λατινοαμερικάνου τεχνικού.

Κι αυτό γιατί ο πρόεδρος της Τότεναμ –γνώριμος των Ελλήνων φιλάθλων και δη εκείνων της ΑΕΚ, λόγω της θητείας του στην «Ένωση» ως εντολοδόχος της ΕΝΙC (όταν εκείνη είχε την πλειοψηφία των μετοχών και το μάνατζμεντ στο ξεκίνημα του αιώνα)- τους έχει μείνει αξέχαστος, έχοντας δώσει διαπιστευτήρια άτεγκτου διαπραγματευτή, σε δύο περιπτώσεις στο παρελθόν.

Οι οποίες ναι μεν είχαν «happy end» για τους «μερένχες», αλλά με το…αζημίωτο για τα «σπιρούνια»!

Οι περιπτώσεις Μόντριτς και Μπέϊλ

Που ναι μεν αποχωρίστηκαν τον Λούκα Μόντριτς, το καλοκαίρι του 2012, αλλά πήραν για τον Κροάτη μέσο 40 εκ. ευρώ. Και μπορεί τη σήμερον, που οι τιμές στο μεταγραφικό παζάρι έχουν…ξεφύγει το ποσό να προκαλεί θυμηδία –δεδομένης και της προσφοράς του Βαλκάνιου στους «μπλάνκος»- αλλά μιλάμε για 6 χρόνια πριν και στην τελική ο Λίβι πούλησε στο ποσό που εκείνος είχε ορίσει ως μίνιμουμ των απαιτήσεων του.

Το πέτυχε με μια αναβλητική και παρελκυστική τακτική, που είχε ως αποτέλεσμα ο Μόντριτς ν’ ανακοινωθεί 27 Αυγούστου. 5 μέρες, δηλαδή, πριν την εκπνοή της καλοκαιρινής περιόδου…

Ήταν το πρελούδιο του τι θ’ ακολουθούσε το επόμενο καλοκαίρι, όταν η Ρεάλ Μαδρίτης έχοντας υποστεί μεταγραφική ήττα…μεγατόνων, χάνοντας τον Νεϊμάρ από την Μπαρτσελόνα, έψαχνε, εναγωνίως, «απάντηση». Επικοινωνιακά κι αγωνιστικά.

Ο 62χρονος,σήμερα, μπίζνεσμαν -που πλην της ΑΕΚ είχε διαχειριστεί τις τύχες των Ρέϊντζερς, Σλάβια Πράγας και Βιντσέντσα- τον πούλησε, αφού, πρώτα, «χόρεψε στο…ταψί» τον Φλορεντίνο Πέρεθ και τους συν αυτώ!

Η συμφωνία ανακοινώθηκε τελευταία ημέρα των μεταγραφών (01/09/2013) και παρότι η Ρεάλ Μαδρίτης διέρρεε 91 εκ. ευρώ το κόστος της –ώστε να μην αντιδράσει ο Κριστιάνο Ρονάλντο, που έχασε το ρεκόρ μεταγραφής- όλοι ήξεραν πως ο Ουαλλός έγινε ο πρώτος που μεταγράφηκε με 9ψηφιο αριθμό εκατομμυρίων ευρώ (100)! Ρεκόρ που θα έσπαγε, 3 χρόνια μετά, ο Πογκμπά…

Η ρήτρα που δεν… υπήρχε!

Δεδομένων των ανωτέρω κι αφού ξεκαθαρίστηκε από τον Ποτσετίνο ότι δεν ευσταθούν τα περί ρήτρας, στο νέο συμβόλαιο -που υπέγραψε προ ημερών και τον δεσμεύει ως το 2023- η οποία θα του έδινε δυνατότητα να πάει στην Ρεάλ Μαδρίτης, οι πληροφορίες που παρουσιάζουν τον Λίβι να έχει δηλώσει ότι ούτε με 100 εκ. ευρώ δεν πρόκειται να παραχωρήσει τον Αργεντινό, στρέφουν τους Καστιγιάνους σ’ άλλες λύσεις.

Ο Λίβι θέλει τον Ποτσετίνο. Όχι μόνο γιατί του έχει (εξαιρουμένης της πρώτης σεζόν…) την ομάδα για 3η σερί χρονιά στο Τσάμπιονς Λιγκ (και στην πρώτη 3αδα), όχι μόνο γιατί του δημιούργησε ένα ελκυστικό, στο μάτι, σύνολο, αλλά γιατί η παραμονή του αποτελεί συνεκτικό δεσμό της «φουρνιάς» των Κέϊν, Ντέλε Άλι, Έρικσεν κι ένδειξη υψηλών στόχων και «νέας εποχής» με την είσοδο στο νέο γήπεδο.

Οι Μαδριλένοι πάλι, χρήμα έχουν, αλλά όχι χρόνο να χάσουν (αφού ο προγραμματισμός της νέας σεζόν πιέζει…), σ’ ατέρμονες συζητήσεις με τον δαιμόνιο Άγγλο (μ’ εβραϊκές ρίζες) επιχειρηματία, ο οποίος έχει αναγάγει σε μπίζνα κάθε μεταγραφή…