Μπαρτσελόνα: «Δένει» Αραούχο μέχρι το 2026

Θέμα χρόνου είναι η επέκταση συμβολαίου του Ρόναλντ Αραούχο με την Μπαρτσελόνα έως το 2026.

Μπαρτσελόνα: «Δένει» Αραούχο μέχρι το 2026

Σε διαπραγματεύσεις με την πλευρά του Ρόναλντ Αραούχο βρίσκεται εδώ και μερικές μέρες η Μπαρτσελόνα, προκειμένου να επεκτείνει από τώρα το συμβόλαιο του νεαρού Ουρουγουανού, το οποίο λήγει το 2023. Στην Καταλονία εκτιμούν ιδιαίτερα το ταλέντο και την εξέλιξη του νεαρού Ουρουγουανού, ο οποίος έκανε το άλμα από τη Β' ομάδα κάνοντας ντεμπούτο με τους «μεγάλους» την περασμένη σεζόν υπό τις οδηγίες του Ερνέστο Βαλβέρδε.

Σύμφωνα με την έγκυρη ισπανική Marca, οι συζητήσεις βρίσκονται σε πολύ καλό δρόμο και απομένουν κάποιες λεπτομέρειες, προκειμένου η Μπαρτσελόνα να «δέσει» τον ταλαντούχο κεντρικό μπακ με νέο συμβόλαιο που θα τον δεσμεύσει στη Βαρκελώνη μέχρι το 2026, με αύξηση της ρήτρας αποδέσμευσής του από τα 100 στα 200 εκατομμύρια ευρώ.

Ο Αραούχο υπέγραψε στους «μπλαουγκράνα» πριν από δύο χρόνια με 1,7 εκ. ευρώ προερχόμενος από την Μπόστον Ρίβερ της Ουρουγουάης κι έκτοτε έχει συνεχώς ανερχόμενη πορεία. Σε σημείο, μάλιστα, που ο Ρόναλντ Κούμαν φαίνεται να τον υπολογίζει πλέον για τρίτη λύση στο κέντρο της άμυνας μετά τους Πικέ, Λανγκλέ και μπροστά από τον Ουμτιτί.

Μάλιστα, δεδομένου ότι ο Πικέ δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στο επερχόμενο ματς με αντίπαλο τη Γιουβέντους για το Champions League, όλα δείχνουν ότι ο Αραούχο θα βρεθεί στο αρχικό σχήμα της Μπαρτσελόνα στον αγώνα της Τετάρτης (28/10) στο Τορίνο. Την τρέχουσα σεζόν ο νεαρός μπακ είχε αγωνιστεί στο ματς πρωταθλήματος με τη Σεβίλλη (1-1), έχοντας αρκετά καλή απόδοση.