Μουρίνιο: «Το πρόβλημα είναι το VAR και όχι ο διαιτητής»

Ο προπονητής της Τότεναμ Ζοσέ Μουρίνιο υποστήριξε πως τα λάθη που γίνονται κατά τη χρήση του VAR δεν είναι αποδεκτά και έφερε παραδείγματα

 

Μουρίνιο: «Το πρόβλημα είναι το VAR και όχι ο διαιτητής»

Η χρήση του VAR έχει προκαλέσει πάρα πολλές συζητήσεις όσον αφορά τον τρόπο λειτουργίας του και ασφαλώς από τον προβληματισμό δεν θα μπορούσε να λείπει ο Ζοσέ Μουρίνιο.

Ο Πορτογάλος τεχνικός υποστήριξε ότι τα λάθη που γίνονται κατά τη χρήση του δεν είναι αποδεκτά.

Μάλιστα, έδωσε και σχετικά παραδείγματα για να δικαιολογήσει την άποψή του.

«Νομίζω ότι η προσοχή που λαμβάνουν τα περιστατικά βασίζεται στο γεγονός ότι υπάρχει VAR. Χωρίς το VAR, θα ήταν απλά φάσεις στο γήπεδο και ο άνθρωπος, οι διαιτητές, θα έκαναν λάθη.

Με γνωρίζουν εδώ και πολλά χρόνια και ήταν πάντα δύσκολο να δεχτώ ανθρώπινο λάθος, αλλά τώρα έμαθα και δέχομαι ότι οι διαιτητές κάνουν λάθη. Αυτό που δεν αποδέχομαι είναι τα σφάλματα του VAR.

Αυτό που συνέβη στο ντέρμπι του Μερσεϊσάιντ, με τα πράγματα να συμβαίνουν με 100 χιλιόμετρα την ώρα, θα έλεγα ήταν μια κακή στιγμή, συνέβη και τελείωσε.

Το πρόβλημα είναι ότι το VAR ήταν εκεί. Επίσης ο τερματοφύλακας της Πόρτο θα μπορούσε τώρα να έχει σπασμένο πόδι. Κανείς δεν αντιλαμβάνεται πώς ένα σπασμένο πόδι για τον τερματοφύλακα της Πόρτο μετατρέπεται σε πέναλτι εναντίον της Πόρτο.

Η κατάσταση του Πίκφορντ με τον Φαν Ντάικ είναι η ίδια για μένα. Το πρόβλημα είναι το VAR και όχι ο διαιτητής» δήλωσε ο Μουρίνιο.

Το «ΦΩΣ» στην πόρτα σας και στον υπολογιστή σας