Serie A: Από το κακό στο χειρότερο η Γιουβέντους, 1-1 με τη Βερόνα στο Τορίνο (highlights)

Η Γιουβέντους έχασε κι άλλο έδαφος στη βαθμολογία μετά το 1-1 που έφερε με τη Βερόνα στο Τορίνο. Όλα τα αποτελέσματα, τα highlights και η βαθμολογία στη Serie A.

Serie A: Από το κακό στο χειρότερο η Γιουβέντους, 1-1 με τη Βερόνα στο Τορίνο (highlights)

Μετά την ισοπαλία με την Κροτόνε, η Γιουβέντους έχασε άλλους δυο βαθμούς φέρνοντας 1-1 με τη Βερόνα στο Τορίνο και βρέθηκε στο -3 από την κορυφή.

Μάλιστα η διαφορά μπορεί να διπλασιαστεί αν κερδίσει η Μίλαν τη Δευτέρα τη Ρόμα. Η «Κυρία» βρέθηκε να κυνηγά το σκορ από το 60΄όταν ο αναπληρωματικός Φαβίλι έκανε το 0-1.

Τελικά κατάφερε να ισοφαρίσει με υπέροχο γκολ του Κουλουσέφσκι στο 78΄ ενώ είχε δοκάρι στην εκπνοή με τον Ντιμπάλα. Αλλά το 1-1 δεν άλλαξε.

Ο Λορέντσο Ινσίνιε ήταν ο μεγάλος νικητής στη «μάχη» κόντρα στον αδερφό του Ρομπέρτο, στον αγώνα της Νάπολι με αντίπαλο την Μπενεβέντο. Οι «παρτενοπέι» αν και βρέθηκαν πίσω στο σκορ στο ματς, πέτυχαν τελικά την ανατροπή και κέρδισαν 2-1 εκτός έδρας την αντίπαλό τους, η οποία γνώρισε τη δεύτερη σερί της ήττα στην κατηγορία.

Το ματς είχε ξεκινήσει με τους καλύτερους οιωνούς για την Μπενεβέντο, η οποία προηγήθηκε στο 30’ με γκολ του Ρομπέρτο Ινσίνιε. Λίγο πριν την εκπνοή του πρώτου 45λέπτου ο Κώστας Μανωλάς έχασε την ευκαιρία να ισοφαρίσει για τη Νάπολι, στέλνοντας με κεφαλιά τη μπάλα στο δοκάρι, αλλά στην επανάληψη οι «παρτενοπέι» σκόραραν δις σε διάστημα επτά λεπτών και πέτυχαν τελικά την ανατροπή. Στο 60’ ο Λορέντσο Ινσίνιε έγραψε το 1-1 και στο 67’ ο Πετάνια διαμόρφωσε το 1-2 για τον σύλλογο του ιταλικού νότου.

Την ίδια στιγμή, η Πάρμα έμενε «όρθια» (2-2) στο «Ένιο Ταρντίνι» με αντίπαλο την Σπέτσια. Η τελευταία προηγήθηκε 0-2 με τα τέρματα των Σάμπο (28’) και Αγκουντέλο (31’), αλλά στη συνέχεια οι «παρμέντσι» ανέβασαν την απόδοσή τους και αποσόβησαν τελικά την ήττα. Στο 34’ ο Γκαλιόλιο μείωσε αρχικά σε 1-2 και στο 95’ ο Κούτσκα με πέναλτι έγραψε το 2-2, χαρίζοντας τον πόντο στην ομάδα του.

Στις νίκες επέστρεψε εξάλλου, μετά από 3 αγωνιστικές (με συγκομιδή ενός πόντου), η Φιορεντίνα επικρατώντας 3-2 της Ουντινέζε, στη Φλωρεντία.

Δίχως τον Ριμπερί και με τον Καγιεχόν, βασικό πρώτη φορά, οι «βιόλα» είχαν πρωταγωνιστή τον 23χρονο, Ιταλό μέσο, Καστροβίλι που σκόραρε δις και είχε μια ασίστ, ενώ για τους φιλοξενούμενους δις σκόραρε ο Οκάκα, αλλά δεν έφτασε...

Πριν απ' όλα αυτά, τη δεύτερη νίκη της στην σεζόν - και μάλιστα διαδοχική - πέτυχε η Κάλιαρι επικρατώντας, στην Σαρδηνία, με 4-2, της Κροτόνε, που προερχόταν από τον μοναδικό της πόντο.

Το δρόμο για το τρίποντο των «νησιωτών» άνοιξε ο Μπάμπης Λυκογιάννης που ισοφάρισε, με φοβερή εκτέλεση φάουλ, το γκολ του Μεσίας, για τα «σκυλόψαρα».

Οι φιλοξενούμενοι στο 2ο μέρος (48') έμειναν 10, λόγω αποβολής του Τσιγκαρίνι.

ΤΑ ΜΑΤΣ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ

Μετά από τρία ανεπιτυχή αποτελέσματα η Λάτσιο επέστρεψε στις νίκες καθώς νίκησε με 2-1 την Μπολόνια. Οι Λατσιάλοι προηγήθηκαν στο 54΄με τον Ρομέρο ενώ στο 76΄ο Ιμόμπιλε σφράγισε τη νίκη. Το μόνο που κατάφερε η Μπολόνια ήταν στις καθυστερήσεις να μειώσει σε 2-1 με τον Ντε Σιλβέστρι.

Με τον Ρομέλου Λουκάκου να δίνει τη λύση, η Ίντερ νίκησε 2-0 την Τζένοα στο «Λουίτζι Φεράρις»και επέστρεψε στα θετικά αποτελέσματα, μετά την ήττα στο ντέρμπι από τη Μίλαν και την ισοπαλία με την Γκλάντμπαχ στο Champions League.

Οι «νερατζούρι» έχασαν αρκετές ευκαιρίες, πριν ο Βέλγος φορ ανοίξει το σκορ στο 64΄, ενώ ο Ντ΄Αμπρόζιο στο 79΄ διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

Βίους αντίθετους» διάγουν στο ξεκίνημα του ιταλικού πρωταθλήματος Αταλάντα και Σαμπντόρια. Οι «μπλουτσερκιάτι» πέρασαν νικηφόρα από το Μπέργκαμο (3-1) και σημείωσαν την τρίτη διαδοχική νίκη, μετά από δύο ήττες στην αρχή της σεζόν.

Από την άλλη, η ομάδα του Τζιαν Πιέρο Γκασπερίνι, που είχε κάνει το «3 στα 3» στο ξεκίνημα, γνώρισε τη δεύτερη σερί ήττα της και πλέον ισοβαθμεί με τους Γενοβέζους στους εννέα βαθμούς.

Ο αειθαλής Φάμπιο Κουαλιαρέλα «βρήκε δίχτυα» για άλλη μία φορά και άνοιξε το σκορ στο 13΄, ενώ στο φινάλε του α΄ ημιχρόνου έχασε και πέναλτι (απέκρουσε ο Σπορτιέλο).

THN ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Με το παιχνίδι Σασουόλο-Τορίνο άνοιξε η αυλαία της 5ης αγωνιστικής της Serie A. Ένα ματς στο οποίο έσπασαν καρδιές και πρόσφερε μεγάλες συγκινήσεις. Μέσα σε είκοσι λεπτά έγιναν τα πάντα για να διαμορφωθεί το τελικό 3-3.

Μέχρι το 71' η Τορίνο προηγούνταν 0-1 της Σασουόλο, αλλά σε εκείνο το σημείο δέχτηκε το γκολ για το 1-1. Οι φιλοξενούμενοι έκαναν το 1-3 στη συνέχεια και έδειχναν να κρατάνε τη νίκη στα χέρια τους, αφού η κλεψύδρα άδειαζε. Στο φινάλε η Σασουόλο σκόραρε δύο φορές και πήρε τον βαθμό που τη διατηρεί ψηλά στη βαθμολογία.

Το πρόγραμμα της 5ης αγωνιστικής:

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 23/10

Σασουόλο-Τορίνο 3-3
(71' Ντζούριτσιτς, 84' Κίρικες, 86' Καπούτο - 33' Λινέτι, 78' Μπελότι, 79' Λούκιτς)

ΣΑΒΒΑΤΟ 24/10

Αταλάντα – Σαμπντόρια 1-3
(80΄πεν. Ζαπάτα - 13΄ Κουαλιαρέλα, 59΄ Θόρσμπι, 90+2΄ Γιάνκτο)

Τζένοα - Ίντερ 0-2
(64΄ Λουκάκου, 79΄ Ντ΄ Αμπρόζιο)

Λάτσιο – Μπολόνια 2-1
(54΄Ρομέρο, 76΄Ιμπόμπιλε- 90+1΄Ντε Σιλβέστρι)

ΚΥΡΙΑΚΗ 25/10

Κάλιαρι – Κροτόνε 4-2
(25' Λυκογιάννης, 35' Σιμεόνε, 45' Σοτίλ, 84' Ζοάο Πέδρο - 21' Μεσίας, 43' Μολίνα)


Μπενεβέντο – Νάπολι 1-2
(30’ Ρ. Ινσίνιε – 60’ Λ. Ινσίνιε, 67’ Πετάνια)

Πάρμα – Σπέτσια 2-2
(34’ Γκαλιόλιο, 95’ πέν. Κούτσκα – 28’ Σάμπο, 31’ Αγκουντέλο)

Φιορεντίνα – Ουντινέζε 3-2
(11', 51' Καστροβίλι, 21' Μιλένκοβιτς - 43', 86' Οκάκα)

Γιουβέντους – Βερόνα 1-1
(78΄Κουλουσέφσκι - 60΄ Φαβίλι)

ΔΕΥΤΕΡΑ 26/10

22.45: Μίλαν – Ρόμα

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ