Ligue 1: Η Νις προκάλεσε... συγκατοίκηση Λιλ και Παρί στο «ρετιρέ» (highlights)!

Η Νις «φρέναρε» την προερχόμενη από 3 νίκες Λιλ (1-1), εντός έδρας και την έφερε ισόβαθμη στην κορυφή της Ligue 1 με την Παρί Σεν Ζερμέν που το Σάββατο διέλυσε 4-0 την Ντιζόν. Αποτελέσματα, σκόρερς και βαθμολογία.

Ligue 1: Η Νις προκάλεσε... συγκατοίκηση Λιλ και Παρί στο «ρετιρέ» (highlights)!

«Έξω» δεν τα πάει και τόσο καλά η Νις, όπως μαρτυρά το 6-2 από την Μπάγερ στο Λεβερκούζεν στην 1η αγωνιστική των ομίλων του Europa League, αλλά oι «αετοί» ...εσωτερικού είναι άλλη υπόθεση και το απέδειξαν την Κυριακή, αφού όχι μόνο διατηρήθηκαν αήττητη για 4ο σερί ματς πρωταθλήματος, αλλά με το 1-1 που πήραν, εντός έδρας, από την (προερχόμενη από 3 σερί νίκες) Λιλ την υποχρέωσαν σ' αναγκαστική... συγκατοίκηση με την Παρί Σεν Ζερμέν στην κορυφή της βαθμολογίας της Ligue 1!

Mάλιστα το γκολ που δέχθηκαν τα «σκυλιά», στη Νίκαια, από την ομάδα του Πατρίκ Βιειρά, ήταν το πρώτο μετά από 3 αγώνες!

Έτσι η κερδισμένη της 8ης αγωνιστικής ήταν η (πρωταθλήτρια) Παρί Σεν Ζερμέν που κερδίζοντας το Σάββατο, άνετα, την (ουραγό και δίχως νίκη) Ντιζόν, με 4-0, όχι μόνο ανέβηκε στο (γνώριμο της) «ρετιρέ», αλλά στην ισοβαθμία προηγείται.

Από τα υπόλοιπα Κυριακάτικα ματς ξεχωρίζει η παρθενική νίκη στην σεζόν της Ρεμς με 4-0 στο Μονπελιέ, αλλά η ομώνυμη, γηπεδούχος, ομάδα, τελείωσε το ματς με εννέα λόγω των αποβολών των Χίλτον (7') και Λε Ταγιέκ (42') μ' απευθείας κόκκινες!

ΤΟ ΜΑΤΣ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ ΤΗΣ ΜΑΡΣΕΪΓ

Ένα τέρμα του Λεονάντρο Μπαλέρντι (σ. το παρθενικό του στο Γαλλικό πρωτάθλημα) στο 54ο λεπτό της αναμέτρησης στη Λοριάν επέτρεψε στην Μαρσέιγ όχι μόνο να επιστρέψει στις επιτυχίες μετά την ήττα, από τον Ολυμπιακό, στο «Γ. Καραϊσκάκης», αλλά και να κάνει δύο τις διαδοχικές της νίκες στην Ligue 1.

Στο πρώτο από τα δύο Σαββατιάτικα ματς της 8ης αγωνιστικής της κορυφαίας κατηγορίας του Γαλλικού ποδοσφαίρου οι «Φωκαείς» του Αντρέ Βίλας-Μπόας έβγαλαν «την υποχρέωση να νικήσουν», όπως είχε πει ο Πορτογάλος προπονητής τους.

Μάλιστα το πέτυχαν, υπό καταρρακτώδη βροχή, δίχως τον τιμωρημένο Ντιμιτρί Παγέτ (εξέτισε τη δεύτερη αγωνιστική της ποινής του για την αποβολή του στο ματς με την Λιόν).

Κορυφαίος των «φοσέν» ο Θοβέν που ήταν μέσα σ΄όλες τις καλές τους στιγμές. ενώ ήταν ο τροφοδότης του σκόρερ μ' εκτέλεση φάουλ.

Ήταν η 5η φετινή ασίστ, του κορυφαίου πασέρ της κατηγορίας

Νωρίτερα πάντως (52') οι γηπεδούχοι είχαν δοκάρι με τον Μποϊσγκάρ.

Μ' αυτή την επικράτηση η ομάδα του Γαλλικού Νότου ανέβηκε στην 4η θέση και στο -2 από την κορυφή.

Η σύνθεση της Μαρσέιγ: Μανταντά, Σακάι, Γκονσάλες, Μπαλέρντι, Αμαβί, Ρονζίε, Καμαρά, Γκεγιέ (71' Σανσόν), Κουζάνς (89' Καλέτα-Καρ), Τοβέν (82' Ράντονιτς), Μπενεβέντο (89' Ακέ)

TO MATΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Σπουδαία εκτός έδρας νίκη για την Ανζέ με αντίπαλο τη Ρεν στην αναμέτρηση που άνοιξε την αυλαία της 8ης αγωνιστικής στη Ligue 1.

Η Ρεν προηγήθηκε με τον Ουνού στο 18' αλλά η Ανζέ ισοφάρισε με τον Μπουφάλ στο 27ο λεπτό του αγώνα. Τη νίκη στους φιλοξενούμενους χάρισε ο Φουλγκίνι στο 57'.

Το πρόγραμμα της 8ης αγωνιστικής:

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 23/10

Ρεν – Ανζέ 1-2
(18' Ουνού - 27' Μπουφάλ, 57' Φουλγίνι)

ΣΑΒΒΑΤΟ 24/10

Λοριάν – Μαρσέιγ 0-1
(54' Μπαλέρντι)

Παρί Σεν Ζερμέν – Ντιζόν 4-0
(3', 23' Κέαν, 82', 87' Εμπαπέ)

ΚΥΡΙΑΚΗ 25/10

Λανς – Ναντ - ΑΝΑΒΟΛΗ

Μπορντό – Νιμ 2-0
(80' πεν. Μπριάν, 82' Ουντέν)

Μπρεστ – Στρασβούργο 0-3
(27' Ντιαλό, 40' πεν. Λαλά, 67' Αγιόρκε)

Μετς – Σεντ Ετιέν 2-0
(5' Μπουλάγια, 78' πεν. Σισοκό)

Μονπελιέ – Ρεμς 0-4
(9' πεν., 13', 56' πεν. Ντιά, 31' Εμπουκού)

Νις – Λιλ 1-1
(49' Ντόλμπεργκ - 56' Γιλμάζ)

22.00
: Λιόν – Μονακό

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ