Βέλγιο: Λουκέτο ξανά στα γήπεδα!

Η έξαρση του κορονοϊού στο Βέλγιο ανάγκασε τις αρχές να απαγορεύσουν ξανά την είσοδο των φιλάθλων στους αγωνιστικούς χώρους, για τουλάχιστον ένα μήνα.

Βέλγιο: Λουκέτο ξανά στα γήπεδα!

Κάποιες χώρες στην Ευρώπη προχώρησαν σε σταδιακή επιστροφή των φιλάθλων στις εξέδρες. Άλλες δεν μπόρεσαν ενώ κάποιες άλλες το έκαναν αλλά οι νέες συνθήκες απαιτούν αυστηρότητα.

Το Βέλγιο που ήταν μία από εκείνες, επέτρεψαν την προσέλευση του κόσμου στα γήπεδα αλλά αναγκάστηκε να βάλει «λουκέτο» ξανά λόγω της έξαρσης του κορονοϊού. Συγκεκριμένα, το δεύτερο κύμα που έχει ξεσπάσει, εντείνοντας την επιδημιολογική κατάσταση, οδήγησε τις βέλγικες Αρχές να προχωρήσουν για τουλάχιστον τέσσερις εβδομάδες σε αναστολή της εισόδου των φιλάθλων στους αγωνιστικούς χώρους,

Άρα, όλοι οι επαγγελματικοί αθλητικοί αγώνες του Βελγίου θα διεξαχθούν για ακόμη μία φορά χωρίς κοινό, ενώ για όσους αγώνες ερασιτεχνικού επιπέδου έχουν προγραμματιστεί, αποφασίστηκε να ανασταλεί η διεξαγωγή τους μέχρι και τις 19 Νοεμβρίου.

Η αναμέτρηση ανάμεσα στην Κορτράικ και την Άντερλεχτ θα κάνει την αρχή το απόγευμα της Παρασκευής (23/10), με τον πρωθυπουργό του Βελγίου να δηλώνει: «Δεν είναι οι κανόνες που θα νικήσουν τον ιό, αλλά όλοι μαζί υπό την προϋπόθεση ότι είμαστε μια ενωμένη ομάδα 11 εκατομμυρίων Βέλγων».