Μπαρτσελόνα: Πάει στα δικαστήρια Ισπανική εφημερίδα για ρατσιστικό σχόλιο κατά του Άνσου Φάτι

Η Μπαρτσελόνα θα κινηθεί νομικά κατά της Ισπανικής εφημερίδας ABS για ρατσιστικό σχόλιο συντάκτη της, μ' αποδέκτη τον Άνσου Φάτι.

Μπαρτσελόνα: Πάει στα δικαστήρια Ισπανική εφημερίδα για ρατσιστικό σχόλιο κατά του Άνσου Φάτι

Ο Αντουάν Γκριεζμάν έκανε την αρχή και την σκυτάλη πήρε η Μπαρτσελόνα η οποία στρέφεται εναντίον δημοσιογράφου κι εφημερίδας για ρατσιστικό σχόλιο μ' αποδέκτη τον Άνσου Φάτι.

Ο Καταλανικός σύλλογος θα κινηθεί νομικά εναντίον της ισπανικής εφημερίδας ABS. που δημοσίευσε κείμενο όπου συνέκρινε τον 18χρονο, διεθνή, Ισπανό, επιθετικό του με «μαύρο μικροπωλητή» στον τρόπο που τρέχει το γήπεδο!

Η εφημερίδα έχει ήδη απολογηθεί στους «μπλαουγκράνα», αλλά μάλλον οι νομικοί της θα κληθούν να την υπερασπιστούν στα Ισπανικά δικαστήρια.

Όλα ξεκίνησαν όταν δημοσιογράφος της, μετά τη νίκη των «μπλαουγκράνα», με 5-1 επί της Φερεντσβάρος για το Champions League (όπου ο Φάτι σκόραρε το 2ο τέρμα) θέλησε να σχολιάσει την ταχύτητα του νεαρού επιθετικού.

Συγκεκριμένα, ο συντάκτης έγραψε: «Ο Φατί όταν τρέχει μοιάζει με γαζέλα ή με έναν μαύρο μικροπωλητή που προσπαθεί να ξεφύγει στην Πασέο ντε Γκράθια, όταν έρχεται η Αστυνομία».

Ο πρώτος που είχε αντιδράσει δημόσια ήταν ο συμπαίκτης του Φάτι, Αντουάν Γκριεζμάν, με τον 29χρονο Γάλλο στράικερ να υπερασπίζεται τον νεαρό, γράφοντας στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter:

«Ο Άνσου είναι ένα εξαιρετικό παιδί που αξίζει σεβασμό όπως κάθε άνθρωπος. Όχι στον ρατσισμό».