Ινφαντίνο: «Δεν στηρίζω μια ευρωπαϊκή Premier League»

Ο πρόεδρος της FIFA, Τζάνι Ινφαντίνο, διέψευσε κατηγορηματικά ότι η Ομοσπονδία στηρίζει την δημιουργία μιας ευρωπαϊκής Premier League.

Ινφαντίνο: «Δεν στηρίζω μια ευρωπαϊκή Premier League»

Αντίθετος με την δημιουργία μιας ευρωπαϊκής Premier League παρουσιάστηκε ο πρόεδρος της FIFA, Τζάνι Ινφαντίνο, διαψεύδοντας παράλληλα τις πληροφορίες ότι η Παγκόσμια Ομοσπονδία στηρίζει την ίδρυση ενός νέου κοινού ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, στο οποίο θα συμμετάσχουν οι μεγαλύτεροι ποδοσφαιρικοί σύλλογοι της ηπείρου μας.

«Δεν στηρίζω μια ευρωπαϊκή Premier League. Ως πρόεδρος της FIFA ενδιαφέρομαι για την εξέλιξη του παγκόσμιου πρωταθλήματος συλλόγων, με τη συμμετοχή 24 ομάδων, το οποίο θα διεξαχθεί για πρώτη φορά στην Κίνα το 2022. Για μένα το θέμα δεν είναι ένα ματς μεταξύ της Λίβερπουλ και της Μπάγερν, αλλά το ματς της Μπάγερν κόντρα στην Μπόκα Τζούνιορς σε ένα κοινό πρωτάθλημα», είπε μεταξύ άλλων στην ελβετική εφημερίδα «Aargauer Zeitung».

Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Η Λίβερπουλ έχει 180 εκατομμύρια οπαδούς σε όλον τον κόσμο και η Φλαμένγκο 40. Όμως, από τα 40 εκατομμύρια της Φλαμένγκο τα 39 βρίσκονται στη Βραζιλία, ενώ στη Λίβερπουλ ίσως μόνο τα 5 βρίσκονται στην Αγγλία και τα υπόλοιπα 175 στον υπόλοιπο κόσμο».