Κατάταξη UEFA: Η Ελλάδα πέρασε την Ελβετία - Στην 17η θέση χάρη στον Ολυμπιακό (pic)

Η Ελλάδα ανέβηκε στην 17η θέση της UEFA χάρη στη μεγάλη νίκη του Ολυμπιακού επί της Μαρσέιγ

Κατάταξη UEFA: Η Ελλάδα πέρασε την Ελβετία - Στην 17η θέση χάρη στον Ολυμπιακό (pic)

Η μεγάλη νίκη του Ολυμπιακού επί της Μαρσέιγ (1-0) χάρισε 400 βαθμούς στο ελληνικό ποδόσφαιρο κι έτσι η Ελλάδα επέστρεψε στην 17η θέση της κατάταξης της UEFA με 23.800 βαθμούς, πάνω από την Ελβετία (23.475).

Υπενθυμίζεται πως η 14η θέση συνεπάγεται πως ο πρωταθλητής θα είναι στον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League, ο δεύτερος στον 2ο προκριματικό γύρο του Champions League, ο Κυπελλούχος στον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League, ενώ ο τρίτος και ο τέταρτος στον 2ο προκριματικό γύρο του Europa Conference League.

Η 15η θέση σημαίνει πως ο πρωταθλητής θα είναι στον 2ο προκριματικό γύρο του Champions League, ο δεύτερος στον 2ο προκριματικό γύρο του Champions League, ο Κυπελλούχος στον 3ο προκριματικό γύρο του Europa League, ενώ ο τρίτος και ο τέταρτος στον 2ο προκριματικό γύρο του Europa Conference League.

Η 16η και η 17η θέση σημαίνουν πως ο πρωταθλητής θα παίξει στον 2ο προκριματικό γύρο του Champions League, ενώ ο δεύτερος, ο τρίτος και ο Κυπελλούχος στον 2ο προκριματικό γύρο του Europa Conference League, με την Ελλάδα να εκπροσωπείται από τέσσερις ομάδες και όχι πέντε.

Από τη 18η μέχρι την 28η θέση ο πρωταθλητής συμμετέχει στον 1ο προκριματικό γύρο του Champions League, ενώ ο δεύτερος, ο τρίτος και ο Κυπελλούχος στον 2ο προκριματικό γύρο του Europa Conference League και δεν υπάρχει πέμπτος εκπρόσωπος.

Αναλυτικά η κατάταξη: