Μπαρτσελόνα: Επιμένει για διαπραγματεύσεις με τους παίκτες για τις περικοπές

Η διοίκηση της Μπαρτσελόνα περιέγραψε στις δυσμενείς επιπτώσεις στα οικονομικά της από τον κορονοϊό και κάλεσε ποδοσφαιριστές και υπαλλήλους της ομάδας για νέες μειώσεις στους μισθούς τους. Έντονες οι αντιδράσεις στο εσωτερικό των «μπλαουγκράνα».

Μπαρτσελόνα: Επιμένει για διαπραγματεύσεις με τους παίκτες για τις περικοπές

Σε νέες συζητήσεις κάλεσε η διοίκηση της Μπαρτσελόνα τόσο τους ποδοσφαιριστές όσο και τους υπαλλήλους της για το θέμα των περικοπών των μισθών τους. Οι «μπλαουγκράνα» σε ανακοίνωσή τους γνωστοποίησαν την κάκιστη κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα οικονομικά της λόγω της πανδημίας του κορονοϊού και προσδοκούν να βρεθεί μία λύση με όλες τις πλευρές για τη βιωσιμότητα του κλαμπ.

Όπως σημειώνεται, η απώλεια εσόδων των «μπλαουγκράνα» είναι μεγαλύτερη από πέρσι και εκτιμάται ότι η ζημιά θα ξεπεράσει το 30%. Για τον λόγο αυτό λοιπόν, κάλεσε σε διαπραγματεύσεις τόσο τους παίκτες όσο και τους υπαλλήλους της, οι οποίοι βέβαια κάθε άλλο παρά είναι πρόθυμοι να συζητήσουν την μείωση των αποδοχών τους.

Μεγαλύτερη αντίδραση υπήρξε από τους 540 υπαλλήλους γραφείου του συλλόγου, που θεωρούν ότι οι δικοί τους μισθοί δεν φτάνουν καν το 3% του συνολικού προϋπολογισμού του συλλόγου, που αγγίζει τα 800 εκατομμύρια, ενώ ανάλογη είναι και η στάση των παικτών, οι οποίοι αρνούνται κατηγορηματικά να μπουν σε νέες συζητήσεις με τους ιθύνοντες του συλλόγου.

Υπενθυμίζεται επίσης, πως πρόσφατα αρνήθηκαν την προσφορά που τους έγινε για επιπλέον μείωση 30% στους μισθούς τους, την στιγμή που την περσινή σεζόν είχαν δεχτεί μειώσεις 19% στα συμβόλαιά τους.