Serie A: Έριχναν... άσφαιρα Βερόνα και Τζένοα (highlights)

Στο απόλυτο μηδέν έμειναν τη Δευτέρα (19/10) Βερόνα και Τζένοα, για την 4η αγωνιστική της Serie A. Όλα τα αποτελέσματα, οι σκόρερ, τα highlights και η βαθμολογία στην Ιταλία.

Serie A: Έριχναν... άσφαιρα Βερόνα και Τζένοα (highlights)

Λιγοστές συγκινήσεις επεφύλασσε το τελευταίο ματς για την 4η αγωνιστική της Serie Α που διεξήχθη το βράδυ της Δευτέρας ανάμεσα σε Βερόνα και Τζένοα.

Οι δύο ομάδες αλληλλοεξουδετερώθηκαν επιθετικά, με αποτέλεσμα να παραμείνουν στο ισόπαλο 0-0, κλείνοντας έτσι την αυλαία της τέταρτης αγωνιστικής μέρας στο κορυφαίο πρωτάθλημα της Ιταλίας.

Τα ματς της Κυριακής

Την πρώτη της νίκη στη φετινή Serie A σημείωσε η Ουντινέζε που επικράτησε με σκορ 3-2 της Πάρμα. Στο ματς με το οποίο ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα της Κυριακής η Ρόμα ξέσπασε πάνω στη Μπενεβέντο την οποία διέλυσε με σκορ 5-2.

Με την τρίτη του εμφάνιση με τα χρώματα της Σπέτσια ο Ντανιέλε Βέρντε βρήκε για πρώτη φορά δίχτυα και σάλπισε την αντεπίθεση για την ομάδα του που έχανε από το 4ο λεπτό, με 2-0, από την Φιορεντίνα, αλλά κατάφερε να ισοφαρίσει παίρνοντας τον 4ο βαθμό της στην σεζόν. Όσο για τους «βιόλα», μετά από δύο ήττες, δεν κατάφεραν να κερδίσουν για 3ο σερί ματς.

Την ίδια στιγμή στο Τορίνο, η Κάλιαρι έκανε «διπλό» κερδίζοντας την «γκράνατα» 3-2 αφού στους γηπεδούχους δεν έφτασαν τα δύο γκολ του Μπελότι (σ. 2η αγωνιστική σερί που σκοράρει δις). Άλλωστε ισάριθμα έβαλε κι ο γιος του (Ντιέγκο Σιμεόνε) Χιοβάνι Σιμεόνε για τους Σάρδους που, μ' ανατροπή, έφτασαν στο παρθενικό φετινό τους τρίποντο. Τρίτη σερί ήττα για την Τορίνο.

Nωρίτερα, ως το 64ο λεπτό της πρώτης, χρονικά, Κυριακάτικης, αναμέτρησης της 4ης αγωνιστικής της Serie A η Σασουόλο έχανε 3-1 στην Μπολόνια, αλλά στο 77ο λεπτό οι «νεροβέρντι» είχαν φέρει ...τούμπα το ματς κερδίζοντας το 4-3 κι ανεβαίνοντας δεύτεροι στη βαθμολογία, όντες αήττητοι (3ν. - 1 ισοπ.) και μετρώντας τρία σερί τρίποντα!

Βασικός κι αναντικατάστατος στους νικητές ο Γιώργος Κυριακόπουλος από του οποίου την σέντρα προήλθε το αυτογκόλ της νίκης. Όσο για τους «ροσομπλού» του Μιχάιλοβιτς γνώρισαν τη δεύτερη διαδοχική τους ήττα.

Tα ματς του Σαββάτου

Γκέλα για τη Γιουβέντους η οποία παραχώρησε ισοπαλία στην Κροτόνε με 1-1, έπαιζε με δέκα παίκτες από το 60΄και «φωνάζει» για ακυρωθέν γκολ του Μοράτα από το VAR στο 76.

Οι γηπεδούχοι μόλις στο 12ο λεπτό άνοιξαν με πέναλτι το σκορ με τον Νουάνκουο, αλλά ο Μοράτα στο 21΄έφερε το ματς στα ίσα. Στο 60΄άλλαξαν οι ισορροπίες με τον Κιέζα να αποβάλλεται με κόκκινη κάρτα ενώ στο 71 ο Μοράτα σκόραρε ξανά αλλά ακυρώθηκε το γκολ από το VAR ως οφσάιντ.

Η «Βέκια Σινιόρα» απέχει 4 βαθμούς από την κορυφή και τη Μίλαν.

Ο Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς πέτυχε και τα δύο γκολ της Μίλαν που έκανε το «4 στα 4» στο πρωτάθλημα και ανέβηκε μόνη πρώτη στη βαθμολογία.

Η Ιντερ αγωνίστηκε χωρίς έξι παίκτες της που έχουν βρεθεί θετικοί στον κορονοϊό: Αλεσάντρο Μπαστόνι, Μίλαν Σκρίνιαρ, Άσλεϊ Γιανγκ, Ράτζα Ναϊνγκολάν, Ρομπέρτο Γκαλιαρντίνι και Ιονούτς Ράντου.

Μ' ένα επιθετικό κρεσέντο που είναι ίδιον της Αταλάντα η Νάπολι προσγείωσε ...ανώμαλα τους «μπεργκαμάσκι» στο «Σαν Πάολο» συντρίβοντας τους με το εμφατικό 4-1 στο εναρκτήριο ματς της 4ης αγωνιστικής της Serie A

Αυτή ήταν όχι απλά η πρώτη ήττα στο τρέχον πρωτάθλημα για την ομάδα του Τζιανπιέρο Γκασπερίνι, αλλά η παρθενική βαθμολογική απώλεια, αφού ήταν «απόλυτη» και πρωτοπόρος μετά τις 3 πρώτες αγωνιστικές.

Πρωταγωνιστής για το συγκρότημα του Γκατούζο, που σκόραρε και τα τέσσερα του τέρματα σε διάστημα 20 λεπτών στο πρώτο μέρος (23'-43') - κι είναι στον πόντο από την χθεσινή του αντίπαλο (σ. κορυφαία επίθεση του Καμπιονάτο) πια - ο, Mεξικάνος, Ίρβινγκ Λοσάνο πετυχαίνοντας τα δύο πρώτα.

Στα αξιοσημείωτα το παρθενικό τέρμα του, νεαποκτηθέντα, Νιγηριανού, επιθετικού Όσιμεν, σ' ένα ματς που ο Κώστας Μανωλάς ήταν βασικός κι αναντικατάστατος.

Όλα αυτά ενώ οι «παρτενοπέι» (που είχαν ευκαιρίες για αστρονομικό σκορ...) είχαν μάθει προ ημερών ότι έχασαν «στα χαρτιά» το ματς με τη Γιουβέντους και τους αφαιρέθηκε ένας πόντος (σ. εφέσιμη ποινή) γιατί δεν τους άφησαν οι αρχές της Νάπολι να ταξιδέψουν έχοντας δύο κρούσματα κορονοϊού (Έλμας, Ζιελίνσκι)

Το πρόγραμμα της 4ης αγωνιστικής:

ΣΑΒΒΑΤΟ 17/10

Νάπολι – Αταλάντα 4-1
(23', 27' Λοσάνο, 30' Πολιτάνο, 43' Όσιμεν - 69' Λάμερς)

Ίντερ – Μίλαν 1-2
(29' Λουκάκου - Ιμπραΐμοβιτς 13΄, 16΄)

Σαμπντόρια – Λάτσιο 3-0
(32' Κουαλιαρέλα, 41' Αουτζέλο, 74' Ντάμσγκααρντ)

Κροτόνε – Γιουβέντους 1-1
(12΄Νουάνκουο - 21΄Μοράτα)

ΚΥΡΙΑΚΗ 18/10

Μπολόνια – Σασουόλο 3-4
(9' Σοριάνο, 39' Σβάνμπεργκ, 60' Ορσολίνι - 18' Μπεράρντι, 64' Τζούρισιτς, 70' Καπούτο, 77' αυτ. Τομιγιάσου)

Σπέτσια – Φιορεντίνα 2-2
(39' Βέρντε, 75' Φαρίας - 2' Πετσέλα, 4' Μπιράγκι)

Τορίνο – Κάλιαρι 2-3
(4'πεν., 49' Μπελότι - 12' Ζοάο Πέδρο, 19', 73' Χ. Σιμεόνε)

Ουντινέζε - Πάρμα 3-2
(28' Σαμίρ, 52' αυτ. Ιακοπόνι, 88' Πουσέτο - 26' Ερνάνι, 70' Καραμόα)

Ρόμα - Μπενεβέντο 5-2
(31' Ροντρίγκες, 35', 77' Ντζέκο, 69' Βερετούτ, 89' Πέρες - 5' Καπράρι, 55΄Λαπαντούλα)

ΔΕΥΤΕΡΑ 19/10

Βερόνα – Τζένοα 0-0

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ