La Liga: H Σοσιεδάδ περίπατο στη Σεβίλλη 3-0 την Μπέτις (highlights)!

Η Σοσιεδάδ πέρασε με άνεση από τη Σεβίλλη επικρατώντας 3-0 της Μπέτις. Όλη η δράση της 6ης αγωνιστικήςαποτελέσματα, βαθμολογία, σκόρερς

La Liga: H Σοσιεδάδ περίπατο στη Σεβίλλη 3-0 την Μπέτις (highlights)!

Δύο εμβληματικοί, πρώην παίκτες της Βαλένθια υποχρέωσαν τις «νυχτερίδες» σε ήττα (2η διαδοχική) στο Μαδριγάλ από τη Βιγιαρεάλ η οποία είναι επικεφαλής της βαθμολογίας!

Το «κίτρινο υποβρύχιο» επικράτησε 2-1 με γκολ των Αλκάθερ («προϊόν» των Ακαδημιών της Βαλένθια και παίκτη της ως το 2016) και του μέχρι το περασμένο καλοκαίρι αρχηγού των «νυχτερίδων» Παρέχο φτάνοντας τα τρία ματς αήττητο (2ν. - 1 ισοπ.).

Ενδιάμεσα ο Γκέδες είχε ισοφαρίσει για τους φιλοξενούμενους που τελείωσαν το ματς 10 λόγω αποβολής του Κούμπο (92')

Eξάλλου, Πριν τη διακοπή η Αθλέτικ Μπιλμπάο μετρούσε δύο ήττες με το μίνιμουμ σκορ από Κάντιθ (εντός) κι Αλαβές (εκτός), αλλά επιστρέφοντας στη δράση τα «λιοντάρια» επανήλθαν στις επιτυχίες επικρατώντας 2-0 της Λεβάντε στο «Σαν Μαμές».

Στα αξιοσημείωτα ότι το δρόμο προς την νίκη άνοιξε ο νεαποκτηθείς Μπερενγκέρ με το παρθενικό του τέρμα με τους Βάσκους, ενώ το έτερο πέτυχε ο «συνήθης ύποπτος» Γουίλιαμς.

Πριν απ' όλα αυτά, δοκάρι είχε ο Ραούλ Γκαρθία. Όσο για τους «βατράχους», από την Βαλένθια, αυτή ήταν η 3η σερί ήττα χωρίς σκορ.

Νωρίτερα, δίχως νικητή και γκολ έληξε το πρώτο χρονικά Κυριακάτικο ματς της 6ης αγωνιστικής της Ισπανικής La Liga.

Στο «Ιπουρούα» του Έιμπαρ, η τοπική, ομώνυμη ομάδα κι η Οσασούνα έμειναν στο μηδέν στο Βασκικό ντέρμπι, αφού ευκαιρίες είχαν αμφότερες αλλά δεν τις αξιοποίησαν.

Μεγαλύτερη του Χιλ των γηπεδούχων που σταμάτησε στο δοκάρι (75') μ' αποτέλεσμα αν συνεχίσουν ν' αγνοούν το τρίποντο εντός έδρας έχοντας συγκομιδή μόλις δύο πόντων.

Όσο για την Οσασούνα ήταν η πρώτη βαθμολογική της απώλεια εκτός έδρας.

Τα ματς του Σαββάτου

Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα κοντραρίστηκαν το Σάββατο (17/10) ποια από τις δύο θα κάνει τη μεγαλύτερη γκέλα. Οι Μαδριλένοι ηττήθηκαν στο "Αλφρέδο Ντι Στέφανο" με 1-0 από την Κάντιθ, ενώ οι Καταλανοί έχασαν εκτός έδρας με 1-0 από τη Χετάφε.

Οι "αιώνιοι" του ισπανικού ποδοσφαίρου απογοήτευσαν με τις εμφανίσεις τους σε μία βραδιά που θα τη θυμούνται και οι δύο. Για να είμαστε δίκαιοι, όμως, τόσο η Κάντιθ όσο και η Χετάφε με αυτές τις νίκες τους έφτασαν τους δέκα βαθμούς στη Primera και μαζί με Γρανάδα και Ρεάλ Μαδρίτης είναι στην κορυφή της κατάταξης.

Ο Λούις Σουάρες σκόραρε το 150ο του γκολ στη La Liga βοηθώντας την Ατλέτικο Μαδρίτης να περάσει νικήτρια 2-0 από το Βίγκο και την έδρα της Θέλτα.

Το παρθενικό φετινό γκολ του Γιάνχελ Ερέρα «χώρισε» τη Γρανάδα από την Σεβίλλη στο Ανδαλουσιάνικο ντέρμπι, εναρκτήριο ματς της 6ης αγωνιστικής της La Liga.

To τέρμα του νεοεισελθόντα Βενεζολάνου, με κεφαλιά, μοναδικό της αναμέτρησης, έδωσε στην αντίπαλο του ΠΑΟΚ στο Europa League το τρίποντο, μετά από δύο αγωνιστικές μ' απολογισμό ενός πόντου, ενώ υποχρέωσε τους Σεβιγιάνους στην παρθενική τους ήττα στο φετινό πρωτάθλημα.

Πάντως η ομάδα του Λοπετέγκι, που είχε δοκάρι με τον Μουνίρ (48') έπαιξε για ένα ημίχρονο με παίκτη λιγότερο αφού στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους ο Χορδάν αντίκρυσε δύο κίτρινες σε δευτερόλεπτα για ισάριθμα μαρκαρίσματα!

Για τη Γρανάδα του Ντιέγκο Μαρτίνεθ αγωνίστηκαν οι: Ρουί Σίλβα, Σάντσεθ, Φουλκιέ, Ντουάρτε (44' Βαγιέχο), Νέβα, Μοντόρο (75' Βίκο), Γκοναλόνς (60' Ερέρα), Πουέρτας, Μίγια, Κένεντι (60' Ματσίς), Σολδάδο (74' Σουάρες)

To προφίλ της 6ης αγωνιστικής

ΣΑΒΒΑΤΟ (17/10)

Γρανάδα – Σεβίλλη 1-0
(82' Ερέρα)

Θέλτα – Ατλέτικο Μαδρίτης 0-2

(7΄Σουάρες, 90' Καράσκο)

Ρεάλ Μαδρίτης-Κάντιθ 0-1

16' Λοθάνο

Χετάφε-Μπαρτσελόνα 1-0

56' πεν. Μάτα

ΚΥΡΙΑΚΗ (18/10)
Έιμπαρ – Οσασούνα 0-0

Αθλέτικ Μπιλμπάο – Λεβάντε 2-0
(68' Mπερενγκέρ, 78' Γουίλιαμς)

Βιγιαρεάλ – Βαλένθια 2-1
(6' πεν. Αλκάθερ, 69' Παρέχο - 37' Γκέδες)

Άλαβες-Έλτσε 0-2

39' Μίγια, 86' Μορέντε

Ουέσκα-Βαγιαδολίδ 2-2

52' Μιρ, 56' Ραμίρες - 35' Γκονζάλες, 51' πεν. Ρούμπιο

Ρεάλ Μπέτις – Ρεάλ Σοσιεδάδ 0-3

(43΄Πόρτου, 74΄πεν Ογιαζάρμπαλ, 88΄Γιανουζάι)

Η βαθμολογία