Τσέφεριν: «Αστείες καταστάσεις στα πρωταθλήματα με το VAR»

Ο πρόεδρος της UEFA Αλεξάντερ Τσέφεριν, μίλησε για το VAR και έκανε λόγο για αστείες καταστάσεις στα Εθνικά πρωταθλήματα, ιδίως για τα γκολ που ακυρώνονται ως οφ σάιντ για ένα εκατοστό! Τι είπε για το χέρι-πέναλτι αλλά και το final-4 στο Champions League

Τσέφεριν: «Αστείες καταστάσεις στα πρωταθλήματα με το VAR»

Ο πρόεδρος της UEFA, Aλεξάντερ Τσέφεριν παραχώρησε συνέντευξη όπου μίλησε για το VAR και τα «προβλήματα» που έχει δημιουργήσει.

«Νομίζω ότι τα πάμε πολύ καλά σους ευρωπαϊκούς αγώνες, αλλά στα εθνικά πρωταθλήματα υπάρχουν πολλά προβλήματα και δημιουργούνται αστείες καταστάσεις.

Για μένα, είναι σημαντικό να διευκρινιστεί τι είναι χέρι και τι δεν είναι. Κανείς δεν ξέρει. Η ίδια φάση είναι μερικές φορές χέρι και μερικές φορές όχι.

Όταν είσαι οφσάιντ για ένα εκατοστό και το ελέγχουν, είναι αυτό το νόημα του κανονισμού. Τι συμβαίνει εάν ο τερματοφύλακας αποκρούσει ένα πέναλτι και είναι για ένα ή δύο εκατοστά μπροστά; Είναι σωστό να επαναληφθεί;

Νομίζω εκεί είναι πολλά πράγματα που πρέπει να συζητηθούν. Το VAR βοηθά το ποδόσφαιρο, αλλά μπορεί επίσης να το βλάψει. Δεν υπάρχει καμία επιστροφή. Το VAR θα συνεχιστεί, αλλά υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να βελτιωθούν» είπε ο πρόεδρος της UEFA.

Όσον αφορά το Champions League, είπε: «Ένα Final-8, όπως συνέβη την περσινή αγωνιστική περίοδο λόγω του κορονοϊού είναι περίπλοκο για το ημερολόγιο.

Αλλά ένα Final-4, μια εβδομάδα ποδοσφαίρου, θα ήταν ένα υπέροχο γεγονός που θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί μόνο σε μεγάλες πόλεις. Πιστεύω ότι είναι μια βιώσιμη επιλογή από το 2024».