Κοινωνικά ευαισθητοποιημένος Μέσι: Διατηρείστε τις απαραίτητες υπηρεσίες εν μέσω πανδημίας!

Ο Λιονέλ Μέσι σε μια συνέντευξη που δεν περιορίστηκε στις αναφορές στα του ποδοσφαίρου, αλλά αναφέρθηκε στα κοινωνικά προβλήματα της Αργεντινής και της υφηλίου που οξύνονται την εποχή του κορονοϊού.

Κοινωνικά ευαισθητοποιημένος Μέσι: Διατηρείστε τις απαραίτητες υπηρεσίες εν μέσω πανδημίας!

Ένας... άλλος Λιονέλ Μέσι «συστήθηκε» στους αναγνώστες του, μηνιαίου. Αργεντίνικου περιοδικού "La Garganta Poderosa". μέσα από τις σελίδες του. αφού οι αναφορές του δεν αφορούσαν μόνο το ποδόσφαιρο. αλλά και τα κοινωνικά προβλήματα που απασχολούν την πατρίδα του (αλλά και την υφήλιο) και τα οποία παρουσιάζουν όξυνση ειδικά την περίοδο του κορονοϊού.

Αρχικά ο, πρώτος σκόρερ στα χρονικά της Εθνικής Αργεντινής (κι αρχηγός της, όπως και της Μπαρτσελόνα) ξεκαθάρισε ότι η οπτική του στο ποδόσφαιρο έχει αλλάξει.

«Σήμερα είμαι λιγότερο εμμονικός με το γκολ και προσπαθώ να προσφέρω τα μέγιστα στο σύνολο» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια μίλησε για την ανισότητα ευκαιρών που χαρακτηρίζει τις σύγχρονες κοινωνίες υποστηρίζοντας ότι είναι απαραίτητο να υπάρχει πρόσβαση σε νερό, ηλεκτρικό ρεύμα και φαγητό από τους ανθρώπους που το έχουν ανάγκη, ειδικά την περίοδο της πανδημίας.

«Η ανισότητα είναι ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα. Είναι σημαντικό, γι' αυτούς που βρίσκονται σε ανάγκη, να διατηρούνται όλες οι απαραίτητες υπηρεσίες σε καταστάσεις, όπως αυτή της πανδημίας» υπογράμμισε ο Μέσι.

Στη συνέχεια ερωτηθείς για τους συμπατριώτες του σημείωσε πόσο χαρούμενος είναι να τους βλέπει ν' αλληλοβοηθούνται σε τέτοιες δύσκολες εποχές: «Είμαι περήφανος που βλέπω πώς οι άνθρωποι συνεργάζονται στα μαγειρεία στην Αργεντινή, ακόμη και σε καιρούς τόσο περίπλοκους. Τα φετινά τρόπαια πρέπει να αφιερωθούν σε αυτούς τους ανθρώπους».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Μέσι κατά τη διάρκεια της πανδημίας μέσω του ιδρύματός του έχει βοηθήσει νοσοκομεία, αλλά και οργανισμούς που δίνουν τη μάχη τους απέναντι στον κορονοϊό.