Κουρτουά: Πιο ταλαντούχος ο Μέσι, πιο αθλητικός ο Κριστιάνο!

Ο Τιμπό Κουρτουά ερωτηθείς για την σύγκριση του καιρού μας, μεταξύ Μέσι και Κριστιάνο Ρονάλντο. αφού κάλεσε άπαντες να τους απολαύσουν είπε ότι ο Αργεντινός υπέρχει σε ταλέντο κι ο Πορτογάλος σε αθλητικές ικανότητες.

Κουρτουά: Πιο ταλαντούχος ο Μέσι, πιο αθλητικός ο Κριστιάνο!

Για το δίλημα της σύγχρονης ποδοσφαιρικής εποχής μεταξύ Λιονέλ Μέσι και Κριστιάνο Ρονάλντο μίλησε ο ο Τιμπό Κουρτουά στηνεκπομπή «El Larguero» του ραδιοφωνικού σταθμού Cadena SER.

Ο Βέλγος, διεθνής, τερματοφύλακας της Ρεάλ Mαδρίτης μιλώντας για τους κορυφαίους παίκτες που είχε αντιπάλους, αρχικά υποστήριξε πως δε γίνεται να υπάρξει κάποιου είδους σύγκριση μεταξύ τους, καθώς «είναι από άλλη διάσταση», ενώ συμπλήρωσε, «Δεν μπορώ να πω ποιος είναι καλύτερος. Αμφότεροι έχουν σκοράρει εναντίον μου φυσικά...» είπε προτρέποντας άπαντες να συνεχίζουν να τους απολαμβάνουν.

Όσον αφορά τις διαφορές του ο πανήψυλος κίπερ σημείωσε: «Ο Μέσι είναι πιο ταλαντούχος. Κάνει μια κίνηση και ξεφεύγει από τους αντιπάλους. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο είναι πιο αθλητικός. Υπερέχει σε αντοχή και ταχύτητα. Έχει την αίσθηση του γκολ, του να πάρει την κατάλληλη θέση. Όπως κι ο Μέσι άλλωστε...»

Η σύγκριση Ζιντάν - Σιμεόνε

Εξάλλου ο Κουρτουά συνέχισε τις συγκρίσεις μεταξύ δύο τεχνικών με τους οποίους έχει συνεργαστεί. Των Ντιέγκο Σιμεόνε και Ζινεντίν Ζιντάν.

«Είναι δύο πολύ διαφορετικοί προπονητές. Με τον Τσόλο έπρεπε να αφήσουμε την μπάλα στον αντίπαλο, να βρούμε εναέριες μπάλες, να υπερασπιστούμε λίγο περισσότερο. Με τον Ζιντάν είναι ένα άλλο ποδόσφαιρο με μεγαλύτερη κατοχή και περισσότερη επαφή με την μπάλα. Στο τέλος μπόρεσα να μάθω από πολλούς προπονητές. Είχα και τους δύο αλλά και τον Κοντέ, τον Μουρίνιο και έχω προσπαθήσει να μάθω από αυτούς».