Αισιόδοξος ο Τσέφεριν ότι το EURO 2020 θα γίνει με θεατές

Ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν, πιστεύει ότι είναι δυνατό να διεξαχθεί το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2020 το επόμενο καλοκαίρι παρουσία κόσμου στα γήπεδα της διοργάνωσης.

Αισιόδοξος ο Τσέφεριν ότι το EURO 2020 θα γίνει με θεατές

Δεν έχει αποκλειστεί σε καμία περίπτωση το ενδεχόμενο να διεξαχθεί το EURO 2020 το καλοκαίρι του 2021 παρουσία θεατών.

Απεναντίας, ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν, μιλώντας στη γερμανική ιστοσελίδα sportschau, εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι οι αγώνες της διοργάνωσης θα γίνουν μπροστά σε κόσμο. Το ποσοστό πληρότητας των γηπέδων είναι ασφαλώς μία παράμετρος που εξετάζεται σοβαρά.

Ο Σλοβένος ισχυρός άνδρας της ευρωπαϊκής συνομοσπονδίας εκτίμησε ότι όλοι είναι πλέον καλύτερα προετοιμασμένοι και υπάρχουν αρκετά εναλλακτικά σενάρια, τόσο σχετικά με τον αριθμό θεατών που θα μπορούν να παρακολουθήσουν τις αναμετρήσεις, όσο και με τις χώρες φιλοξενίας της διοργάνωσης (ο αρχικός προγραμματισμός προβλέπει 12).

«Προς το παρόν σχεδιάζουμε ένα EURO ακριβώς όπως το ευχόμαστε», ανέφερε αρχικά ο Τσέφεριν και συνέχισε: «Αν με ρωτούσατε τον Φεβρουάριο αν ήμουν έτοιμος να αντιμετωπίσω μία πανδημία που σταμάτησε όλο τον κόσμο, θα σας περνούσα για τρελό. Τώρα όμως είμαστε καλά προετοιμασμένοι, πιο έξυπνοι και πιο δυνατοί σε σχέση με πέρσι, γιατί γνωρίζουμε ότι τα πάντα μπορεί να συμβούν. Μπορούμε να κάνουμε διάφορα πράγματα. Σκεφτόμαστε λύσεις χωρίς θεατές ή με το 30%, το 50%, το 70%. Θεωρητικά, μπορούμε να διοργανώσουμε το EURO σε δώδεκα, έντεκα, δέκα, τρεις χώρες ή ακόμη και μόνο σε μία. Αν θέλουμε, μπορούμε να το κάνουμε».

Ο πρόεδρος της ευρωπαϊκής συνομοσπονδίας πάντως δεν φάνηκε να υποστηρίζει θερμά την επιλογή της διεξαγωγής του EURO 2020 σε πολλές χώρες: «Συμβολικά είναι πολύ όμορφο, αλλά για μας δεν είναι απλό, ανεξάρτητα από την πανδημία. Δεν νομίζω ότι θα υποστήριζα ξανά μία τέτοια ιδέα».