Βενγκέρ προς Άρτέτα κι Άρσεναλ: Αξιοποιήστε τον Οζίλ!

Ο Αρσέν Βενγκέρ τοποθετήθηκε δημοσίως για την υπόθεση Οζίλ και τάχθηκε κατά του παροπλισμού του από τον τωρινό μάνατζερ της Άρσεναλ, Μίκελ Αρτέτα λέγοντας ότι τον ...χαραμίζει!

Βενγκέρ προς Άρτέτα κι Άρσεναλ: Αξιοποιήστε τον Οζίλ!

Όταν μιλά ο Αρσέν Βενγκέρ για την Άρσεναλ είναι αναπόφευκτο ότι όλοι (πρέπει να) τον ακούν με τεντωμένα τα αυτιά.

Ο Αλσατός που έχει γράψει μερικές από τις πιο χρυσές σελίδες της ιστορίας των «κανονιέρηδων» έσπευσε να υπερασπιστεί τον παροπλισμένο εδώ και καιρό από τους Λονδρέζους, Μεσούτ Οζίλ, και προέτρεψε την πρώην ομάδα του και πιο συγκεκριμένα τον Μικέλ Αρτέτα να βρει έναν τρόπο για να τον αξιοποιήσει.

Το καλοκαίρι του 2013 η Άρσεναλ δαπάνησε το ποσό των 42 εκατομμυρίων λιρών για να αποκτήσει τον Γερμανό διεθνή (με τουρκικές ρίζες) από την Ρεάλ Μαδρίτης, με τον παίκτη να διακρίνεται επί των ημερών Βενγκέρ, αλλά την τελευταία διετία βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση και σε κόντρα με διοικούντες και φιλάθλους.

Εξάλλου ο Μικέλ Αρτέτα τον έχει ...παρκάρει χωρίς χρόνο συμμετοχής από τον Μάρτιο και μετά, με την διοίκηση να ψάχνει τρόπους να απαλλαχτεί από το παχυλό συμβόλαιό του (13 εκατομμύρια λίρες ετησίως).

Στο πλαίσιο της κόντρας τους ο παίκτης έμεινε εκτός της ευρωπαϊκής λίστας που δηλώθηκε στην UEFA, για το Europa League.

Μέσα σε όλο αυτό το ψυχροπολεμικό κλίμα πάντως τον 31χρονο υπερασπίστηκε ο πρώην προπονητής του με δηλώσεις του στο «BBC»

«Είναι σε μία ηλικία όπου ένας παίκτης με το ταλέντο του μπορεί να αποδώσει τα μέγιστα και όμως χαραμίζεται. Την ίδια ώρα βγαίνει χαμένος και ο σύλλογος από αυτή την κατάσταση επειδή είναι ένα σούπερ ταλέντο, ένα δημιουργικό ταλέντο που μπορεί στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου να βγάλει τη «δολοφονική» πάσα.

Αυτή τη στιγμή οδηγούμαστε σε ένα ποδόσφαιρο με πίεση ψηλά στον αντίπαλο και κλέψιμο της μπάλας για να βγει μία πάσα και σε γρήγορες μεταβάσεις και όλοι παίζουν έτσι.

Αυτό έχει σκοτώσει παίκτες όπως ο Οζίλ. Αν και δεν πρέπει να ξεχνάμε για τι παίκτη μιλάμε. Έναν παγκόσμιο πρωταθλητή που έχει παίξει στην Ρεάλ Μαδρίτης. Είναι ο παίκτης με τον υψηλότερο αριθμό σε ασίστ, οπότε θα πρέπει η Άρσεναλ να βρει έναν τρόπο να τον ξαναβάλει στο παιχνίδι», δήλωσε χαρακτηριστικά ο 70χρονος.