Βενγκέρ: «Να σταματήσει το Nations League»

Ο πρώην τεχνικός της Άρσεναλ, Αρσέν Βενγκέρ, αναφέρθηκε στο γεγονός πως ο κόσμος δεν μπορεί να κατανοήσει τον τρόπο λειτουργίας του Nations League

Βενγκέρ: «Να σταματήσει το Nations League»

Ήδη βρισκόμαστε στη δεύτερη σεζόν του Nations League, ωστόσο ακόμα κάποιοι και μάλιστα όχι τυχαίοι, δεν το θέλουν. Ένας από εκείνους είναι και ο πρώην τεχνικός της Άρσεναλ, Αρσέν Βενγκέρ.

Μιλώντας στο γερμανικό περιοδικό Bild, ξεκαθάρισε πως πρέπει να σταματήσει η συγκεκριμένη διοργάνωση αφού ακόμα δεν έχει γίνει κατανοητός στο φίλαθλο κοινό, ο τρόπος λειτουργίας του.

«Πρέπει να ξεφορτωθούμε το Nations League και να βρούμε διοργανώσεις που όλοι καταλαβαίνουν. Αν ρωτήσεις ανθρώπους στον δρόμο τι είναι το Nations League, δεν θα βρεις πολλούς που να μπορούν να το εξηγήσουν» ανέφερε ο Βενγκέρ.

Στη συνέχεια υποστήριξε ότι θα πρέπει να υπάρχουν λιγότερες διοργανώσεις και πιο απλές, προτείνοντας τη διεξαγωγή του Μουντιάλ και του Euro κάθε δύο χρόνια: «Πρέπει να έχουμε όσο το δυνατόν λιγότερες διοργανώσεις. Ένα Παγκόσμιο Κύπελλο και ένα Euro κάθε δύο χρόνια θα ήταν πιο κατάλληλο για τον σύγχρονο κόσμο».

Όπως υπογράμμισε στο ίδιο Μέσο, τα προκριματικά θα πρέπει να γίνονται μέσα σε ένα μήνα, καθώς μία απλοποιημένη διαδικασία θα ευνοούσε την εξεύρεση χορηγών, αλλά και στην πώληση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων.