Ουσίγιος: Aπό «γαύρος» (της Ανδαλουσίας), «σφυρί»!

Ο Αργεντινός πρώην τεχνικός διευθυντής του Ολυμπιακού ανακοινώθηκε ότι αποτελεί παρελθόν από την Μάλαγα και πάει στην Γουέστ Χαμ ως υπεύθυνος σκάουτινγκ!

Ουσίγιος: Aπό «γαύρος» (της Ανδαλουσίας), «σφυρί»!

Τελικά κανείς δεν χάνεται... Θυμάστε τον Αρμάντο Μάριο Ουσίγιος; Πέρσι, τέτοιες μέρες, με... ταρατατζούμ, είχε ανακοινωθεί ως νέος αθλητικός διευθυντής του Ολυμπιακού.

Όμως, παρά τον βαρύγδουπο τίτλο του, δεν μακροημέρευσε στο μεγάλο λιμάνι. Τέσσερις μήνες, μόλις, αργότερα (9/10/2017) ανακοινωνόταν το «διαζύγιο» των Πειραιωτών με τον 59χρονο Αργεντινό.


Ο οποίος επέστρεψε στην Μάλαγα, Όπου εκτός από προϋπηρεσία στο ίδιο πόστο (2012-16) είχε θητεύσει ως προπονητής της 2ης της ομάδας (2006-07), αλλά και παίκτης (1985-88, 1991-92 και 1993-94).

Αντίθετα με άλλους, που μόλις αποχωρούν από την ποδοσφαιρική Ψωροκώσταινα ρίχνουν «μαύρη πέτρα» πίσω τους, εκείνος δεν είχε κακή κουβέντα για την σύντομη ελληνική του εμπειρία: «Μίλησα με τον πρόεδρο του Ολυμπιακού και τον ευχαρίστησα για την παρουσία μου στην ομάδα, ήταν μια καταπληκτική εμπειρία. Του εξήγησα την κατάσταση, του μίλησα ανοιχτά και από τη στιγμή που ήταν συναισθηματικοί οι λόγοι, με κατάλαβε και έχουμε μια πολύ καλή σχέση. Ήμουν καλά στον Ολυμπιακό, μου παρείχαν τα πάντα και πραγματοποιούσαμε στόχους. Αλλά εξήγησα στον κ. Μαρινάκη τι σημαίνει η Μάλαγα για εμένα, με κατάλαβε και είμαι ευτυχισμένος. Όλα έγιναν τόσο γρήγορα εξαιτίας της καλής θέλησης του».

Στον πάγκο των «γαύρων» της Ανδαλουσίας είχε βρει έναν πρώην «ερυθρόλευκο»: τον Μίτσελ. Αλλά ούτε η συνεργασία μαζί του, oύτε με τον διάδοχο του, Χοσέ Λόπεθ, γλίτωσε την ομάδα από τον υποβιβασμό στην Σεγούντα Ντιβισιόν, μετά από 10 χρόνια παραμονής στα «σαλόνια» της Πριμέρα.

To πολιτισμένο «διαζύγιο» και το ξανασμίξιμο με τον Πελεγκρίνι!

Ωστόσο στη 2η τη τάξει ποδοσφαρική κατηγορία της Ισπανίας και την «άγονη γραμμή» της δεν πρόκειται ν’ ακολουθήσει την ομάδα ο Αργεντινός.

Οι «μαλαγκένιος», πριν λίγες ώρες, ανακοίνωσαν την ολοκλήρωση της... 7ης παρουσίας του (με διάφορες ιδιότητες) στην ομάδα, ευχαριστώντας τον.

Ωστόσο παρά το, φαινομενικά, πολιτισμένο «διαζύγιο» ο ιδιοκτήτης της Μάλαγα, Αλ Θανί, δεν θέλει να τον... βλέπει και το ίδιο ισχύει για το κοινό της, αφού είχε περίοπτη θέση στα οργισμένα συνθήματα του, που, στο φινάλε του πρωταθλήματος, αφιέρωνε στους υπευθύνους του υποβιβασμού!

Διοίκηση κι αφιθιονάδος του χρεώνουν πως από τους 9 παίκτες που έφερε, τον περασμένο Γενάρη, μόνο δύο έπαιξαν, ουσιαστικά, στους «γαύρους»...

Παρά ταύτα, ο Ουσίγιος είναι έτοιμος για το άλμα στην Πρέμιερ Λιγκ, αφού, πλέον, το μόνο που απομένει είναι η ανακοίνωση του ως επικεφαλής του τμήματος σκάουτινγκ της Γουέστ Χαμ!

Εξέλιξη που αποτελεί κοινό μυστικό, από μέρες, αλλά και προσωπική νίκη του Μανουέλ Πελεγκρίνι στον, ακήρυχτο, πόλεμο ισχύος, που διεξάγεται στα ενδότερα των Λονδρέζων μετά την άφιξη του.

Ο νέος μάνατζερ των «σφυριών» γνωρίζει πολύ καλά τον Ουσίγιος από την συνύπαρξη τους στην Μάλαγα (σ. ο Χιλιάνος ήταν στην άκρη του πάγκου της από το 2010 ως το 2013) και μπορεί να «πουλήσει» την έλευση του στους ιδιοκτήτες της ομάδας, αφού ο Αργεντινός έχει ως ατού την ανάδειξη παικτών (π.χ. Ίσκο), αλλά και την συμβολή στην εποποιία της μοναδικής παρουσίας των Μαλαγκένιος στο Τσάμπιονς Λιγκ (2012-13)!