Έρευνα για φοροδιαφυγή 5 εκ. ευρώ στα γραφεία της Γερμανικής Ομοσπονδίας!

Γερμανοί αστυνομικοί της Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος βρέθηκαν στα γραφεία της Π.Ο. της χώρας, ερευνώντας υπόθεση φοροδιαφυγής ύψους περίπου 5 εκ. ευρώ!

Έρευνα για φοροδιαφυγή 5 εκ. ευρώ στα γραφεία της Γερμανικής Ομοσπονδίας!

Με τη διακοπή του διασυλλογικού ποδοσφαίρου και την στροφή στους αγώνες των Εθνικών ομάδων οι Ομοσπονδίες έρχονται στο προσκήνιο.

Στη Γερμανία ωστόσο αυτό συνέβη για εξωαγωνιστικούς και βασικά αρνητικού λόγους αφού το πρωί της Τετάρτης (07/10) οι αστυνομικές αρχές πραγματοποίησαν εκτεταμένη έρευνα στα γραφεία της Γερμανικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας για υπόθεση φοροδιαφυγής ύψους 4.700.000 ευρώ.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της «BILD», ο πρώην πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Ράινχαρντ Γκρίντελ, ο πρώην αντιπρόεδρος της Μπορούσια Ντόρτμουντ, Ράινχαρντ Ράουμπαλ και ο νυν αντιπρόεδρος, Ράινερ Κοχ, καθώς κι άλλοι παράγοντες του γερμανικού ποδοσφαίρου κατηγορούνται για την υπόθεση.

Συγκεκριμένα, η φοροδιαφυγή σχετίζεται με την τοποθέτηση διαφημιστικών πινακίδων σε ματς της εθνικής Γερμανίας, κατά τα έτη 2014 και 2015, η οποία έγινε σε συνεργασία με ελβετική εταιρεία και είχε ως ορίζοντα το 2018. Το ρεπορτάζ αναφέρει η συγκεκριμένη εταιρεία ήταν αποκλειστικά υπεύθυνη για τις χορηγικές συμφωνίες.

Ωστόσο, η Γερμανική Ομοσπονδία δεν σεβάστηκε τη συμφωνία και συμμετείχε ενεργά σε άλλες συμφωνίες, τα οποία, όμως, δεν φορολογήθηκαν όπως θα έπρεπε. Γι' αυτό το λόγο, οι παράγοντες της Ομοσπονδίας κατηγορούνται για φοροδιαφυγή.