Νεκρός 22χρονος Αρμένιος ποδοσφαιριστής στον πόλεμο του Ναγκόρνο Καραμπάχ!

Ο 22χρονος, Αρμένιος, μεσοεπιθετικός, Λιπαρίτ Νταστογιάν, σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια των πολεμικών συγκρούσεων στο Ναγκόρνο Καραμπάχ από Αζέρικα πυρά.

Νεκρός 22χρονος Αρμένιος ποδοσφαιριστής στον πόλεμο του Ναγκόρνο Καραμπάχ!
Δεν είναι μόνο Αρμενία κι Αζερμπαϊτζάν που θρηνούν θύματα από τις μεταξύ τους πολεμικές συγκρούσεις για τη διαφιλονικούμενη περιοχή του Ναγκόρνο Καραμπάχ (αρμένικος θύλακας που βρίσκεται εντός των Αζέρικων εδαφών) αλλά και το ποδόσφαιρο...

Ο 22χρονος μεσοεπιθετικός Λιπαρίτ Νταστογιάν, ο οποίος πολεμούσε στο μέτωπο από τα τέλη Σεπτεμβρίου κόντρα στις δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν, σκοτώθηκε στο πεδίο των μαχών.

Η Αλασκέρτ, ομάδα του Γερεβάν, που αγωνίζεται στη δεύτερη κατηγορία του αρμένικου πρωταθλήματος, με ανάρτηση στο λογαριασμό της, στο Facebook, ανακοίνωσε το θάνατο του πρώην ποδοσφαιριστή της, εκφράζοντας τα θερμά της συλλυπητήρια.

«Δυσάρεστα νέα από την πρώτη γραμμή. Ο πρώην ποδοσφαιριστής της Αλασκέρτ, Λιπαρίτ Νταστόγιάν, μπήκε στη λίστα των ηρώων που αφιερώθηκε στην πατρίδα του. Αναπαύσου εν ειρήνη, στρατιώτη. Η Αλασκέρτ εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους συγγενείς του Νταστογιάν».

Ο εκλιπών, όπως και οι υπόλοιποι συμπατριώτες του, επιστρατεύτηκε λόγω της εμπόλεμης κατάστασης που επικρατεί ανάμεσα στην Αρμενία και το Αζερμπαϊτζάν από τα τέλη Σεπτεμβρίου.

Ο Νταστογιάν αποκτήθηκε από την Αλασκέρτ το 2014 και αγωνίστηκε με το σύλλογο για τα επόμενα πέντε χρόνια, μέχρι ως ότου παραχωρήθηκε ελεύθερος το περασμένο καλοκαίρι.

Υπενθυμίζεται ότι η έκρυθμη κατάσταση μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν, ήταν και η αιτία να «χαλάσει» η μεταγραφή του Βαραζντάν Χαρογιάν στην ΑΕΛ, καθώς ο Αρμένιος αμυντικός επίσης επιστρατεύθηκε.

Ցավալի լուր առաջնագծից: «Ալաշկերտ-2»-ի նախկին ֆուտբոլիստ Լիպարիտ Դաշտոյանը արիաբար միացավ իրենց կյանքը Հայրենիքին...

Posted by FC Alashkert on Monday, 5 October 2020