Ligue 1: «Όρθια» η Μαρσέιγ, 1-1 με την Λιόν (highlights)

Η Μαρσέιγ έμεινε μακριά από τη νίκη για τέταρτο σερί παιχνίδι στη Ligue 1, καθώς αναδείχτηκε ισόπαλη 1-1 με αντίπαλο τη Λιόν για την 6η αγωνιστική, αγωνιζόμενη με δέκα παίκτες από το 19’ λόγω αποβολής του Παγιέ. (βαθμολογία, αποτελέσματα, σκόρερς)

Ligue 1:  «Όρθια» η Μαρσέιγ, 1-1 με την Λιόν (highlights)

Τον βαθμό της ισοπαλίας εξασφάλισε η Μαρσέιγ στον αγώνα κόντρα στη Λιόν (1-1) για την 6η αγωνιστική της Ligue 1 και για τέταρτο σερί παιχνίδι στο γαλλικό πρωτάθλημα έμεινε μακριά από τη νίκη.

Η αντίπαλος του Ολυμπιακού στο Champions League άνοιξε το σκορ 16’ με τον Παγιέ, αλλά ο τελευταίος αποβλήθηκε μόλις τρία λεπτά αργότερα (19’) και οι «λιονέ» ισοφάρισαν στο 28’ με πέναλτι του Αουάρ. Ως το φινάλε η Λιόν προσπάθησε να εκμεταλλευτεί το αριθμητικό πλεονέκτημα για να φτάσει στη νίκη, αλλά η Μαρσέιγ έμεινε "όρθια" στην έδρα της αντιπάλου της και πήρε τον πόντο.

Η Μαρσέιγ αγωνίστηκε με τους Μανταντά, Σακάι, Α. Γκονζάλες, Αμαβί, Σαρ, Καμαρά (61’ Γκουεγέ), Παγιέ, Σανσόν, Ρονγκιέρ, Μπενεντέτο (61’ Ράντονιτς), Τοβέν (75’ Μ. Λόπες).

Στο μεταξύ, η Ρεν έχασε την ευκαιρία να ξεφύγει στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, καθώς αναδείχτηκε ισόπαλη 2-2 στην έδρα της με αντίπαλο τη Ρεμς και είδε την Λιλ να την «πιάνει» στην πρώτη θέση. Οι «λιλουά» κέρδισαν με την σειρά τους με το ευρύ 3-0 το Στρασβούργο χάρη στα γκολ των Τσελίκ (21’), Σάντσες (54’) και Γιλμάζ (68’).

Σε επτά αγώνες κόντρα στην Μονπελιέ, σε επίπεδο Ligue 1, εκτός έδρας η Νιμ δεν είχε κερδίσει ποτέ (3 ήττες, ισάριθμες ισοπαλίες) και τα κατάφερε στο εναρκτήριο ματς του Κυριακάτικού προγράμματος της 6ης αγωνιστικής με το μίνιμουμ σκορ.

Το μοναδικό τέρμα τoυ τοπικού ντέρμπι , στο «Μοσόν», 4 λεπτά πριν την συμπλήρωση των 90 ο Ριπάρ.

Έτσι η Μονπελιέ τις τελευταίες δύο αγωνιστικές μετρά συγκομιδή ενός πόντου, ενώ η Νιμ έχει 5 στις τρεις αγωνιστικές που παραμένει αήττητη.

Tα ματς του Σαββάτου

Με...φόρα από 4 αγωνιστικές αήττητη (3ν. - 1 ισοπ.) η Λανς όχι μόνο επέστρεψε στα τρίποντα κερδίζοντας 2-0 την Σεντ Ετιέν στο «Φελίξ Μπολάρ» (παρουσία 1000 θεατών) αλλά έπιασε στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα την Ρεν (που παίζει την Κυριακή), μετά το πρώτο χρονικά ματς του Σαββατιάτικου προγράμματος της 6ης αγωνιστικής της Ligue 1.

Η φιλοξενούμενη ομάδα, του Πιέλ, τελείωσε το ματς με 9 λόγω των αποβολών των Κολοτζέτζιακ (14') και Χάζρι (64') και μετρά 2 σερί ήττες και 3 αγωνιστικές χωρίς τρίποντο.

Τα γκολ πέτυχαν οι Κακουτά (πέναλτι) και Σοκοτά (πρώτο του στην κορυφαία κατηγορία)

Στο βραδινό ματς του Σαββάτπυ, η Ναντ βρέθηκε να παίζει με δέκα μόλις από το 3', εξαιτίας αποβολής του στόπερ Αντρέι και το έργο της Νις έγινε ευκολότερο. Δίχως να εντυπωσιάσουν πάντως οι γηπεδούχοι πήραν το τρίποντο και ανέβηκαν στην πέμπτη θέση της κατάταξης όπου επικρατεί... συνωστισμός, με τέσσερις ομάδες στους δέκα βαθμούς.

To ματς της Παρασκευής

Εν τω μεταξύ, μετά το πολύ κακό ξεκίνημα της στην φετινή Ligue 1 η Παρί Σεν Ζερμέν έχει αρχίσει να... ζεσταίνεται. Οι τρεμπλούχοι Γαλλίας διέλυσαν στο «Παρκ ντε Πρενς» του Παρισιού την Ανζέ με 6-1 και με την τρίτη σερί νίκη τους πλησίασαν σε... απόσταση αναπνοής την πρωτοπόρο Ρεν.

Ο Νεϊμάρ με 2 γκολ και μία ασίστ ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής των νικητών που από το ξεκίνημα του αγώνα έδειξαν τις διαθέσεις τους.

Το προφίλ της 6ης αγωνιστικής της Ligue 1:

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (02/10)

Παρί Σεν Ζερμέν-Ανζέ 6-1
(7΄ Φλορέντσι, 36΄,48΄ Νεϊμάρ, 57' Ντράξλερ, 71΄ Γκουέγε, 84΄ Εμπαπέ - 52΄ Τραορέ)

ΣΑΒΒΑΤΟ (3/10)

Λανς – Σεντ Ετιέν 2-0
(15' πεν. Κακουτά, 81' Σοτοκά)

Νις-Ναντ 2-1
(27’ Ντάντε, 62’ Ουλιέν-45’ πέναλτι Λουζά)

ΚΥΡΙΑΚΗ (04/10)

Μονπελιέ – Νιμ 0-1
(84' Ριπάρ)

Μπορντό – Ντιζόν 3-0

(11’ Ουντέν, 29’ Καλού, 89’ Μπάσιτς)

Μπρεστ – Μονακό 1-0

(8’ Φεβρ)

Μετς – Λοριάν 3-1

(39’ πέν., 59’ και 64’ Νιανέ – 36’ Αμέλ)

Στρασβούργο – Λιλ 0-3

(21’ Τσελίκ, 54’ Σάντσες, 68’ Γιλμάζ)

Ρεν – Ρεμς 2-2

(24’ Ραφίνια, 37’ Ντα Σίλβα – 11’ Αμπντελχαμίντ, 66’ Ντιά)

Λιόν – Μαρσέιγ 1-1

(28’ πέν. Αουάρ – 16’ Παγιέ)

H BAΘΜΟΛΟΓΙΑ