Serie A: Χαμός στην Ιταλία με το Γιουβέντους-Νάπολι

Η Γιουβέντους πήρε στα χαρτιά το παιχνίδι με τη Νάπολι, η οποία δεν μπόρεσε να ταξιδέψει λόγω των κρουσμάτων κορονοϊού (αποτελέσματα, σκόρερς, βαθμολογία).

Serie A: Χαμός στην Ιταλία με το Γιουβέντους-Νάπολι

Τα όσα έγιναν στο Γιουβέντους-Νάπολι μονοπώλησαν το ενδιαφέρον στη Serie A. Οι Ναπολιτάνοι δεν κατάφεραν να ταξιδέψουν στο Τορίνο, αφού τους απαγορεύτηκε λόγω των κρουσμάτων κορονοϊού. Η Γιουβέντους από την πλευρά της κατέβηκε κανονικά στο γήπεδο με αποτέλεσμα να πάρει το παιχνίδι στα χαρτιά με 3-0 και να ξεσπάσει "πόλεμος" στην Ιταλία. Στη Νάπολι οπαδοί έχουν αναρτήσει υβριστικά πανό κατά της Γιουβέντους.

Κατά τα άλλα στα άλλα ματς η Ίντερ δεν μπόρεσε να περάσει νικηφόρα από τη Ρώμη αν και προηγήθηκε της Λάτσιο, ενώ η Μίλαν επικράτησε με σκορ 3-0 της Σπέτσια.

Ούτε από κορονοϊό, ούτε από αντιπάλους, καταλαβαίνει η Αταλάντα. Παρότι μέλος του ποδοσφαιρικού τμήματος, βρέθηκε θετικός μ' αποτέλεσμα ν' αναβληθεί η, καθιερωμένη, συνέντευξη Τύπου, του Τζιανπιέρο Γκασπερίνι, που προηγείται των αγώνων οι «μπεργκαμάσκι» συνέτριψαν, εντός έδρας, την Κάλιαρι κι έγιναν όχι μόνο η πρώτη ομάδα που κάνει το «τρία στα τρία» αλλά έχουν κι ενεργητικό 13 γκολ!

Ήτοι πάνω από 4 ανα ματς! Προς τέρψιν των 1.000 φιλάθλων που παρακολούθησαν τον αγώνα.

Όσο για τους Σάρδους (με τον Λυκογιάννη βασικό, αναντικατάστατο και δημιουργό του 2ου γκολ) υπέστησαν τη 2η φετινή τους ήττα κι έχουν μόνο έναν πόντο συγκομιδής, παρότι ισοφάρισαν με το παρθενικό τέρμα του νεαποκτηθέντα Ντιέγκο Γκοδίν στο ντεμπούτο του.

Κορυφαίο είχαν τον γκολκίπερ Κράνι. Αν αυτό λέει κάτι για την εικόνα του αγώνα...

Tα ματς του Σαββάτου

Στην τρίτη αγωνιστική ήρθε το πρώτο φετινό τρίποντο για την Ρόμα. Οι «τζιαλορόσι» επικράτησαν με το μίνιμουμ σκορ της Ουντινέζε στο Φρίουλι αφήνοντας την όχι μόνο άποντη αλλά και χωρίς γκολ!

Το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης πέτυχε, με τρομερό σουτ, εκτός περιοχής, ο νεαποκτηθείς Πέδρο τιμωρώντας λάθος του Μπεκάο.

Έτσι ο Ισπανός άνοιξε «λογαριασμό» (σκοραρίσματος) με τους «Ρωμαίους» βγάζοντας από τη δύσκολη θέση τον βαλλόμενο πανταχόθεν προπονητή του Φονσέκα.

Οι γηπεδούχοι έφτιαξαν ευκαιρίες αλλά τις σπατάλησαν.

Νωρίτερα, μετά το 4-1, κόντρα στη νεοφώτιστη Σπέτσια, η Σασουόλο το επανέλαβε και κόντρα στην επανακάμψασα, μετά από τρία χρόνια, στα «σαλόνια» της Serie A, Κροτόνε κι έτσι είναι πρώτη στη βαθμολογία αφού καμιά από το έτερο Σαββατιάτικο ματς (Ουντινέζε - Ρόμα) μπορούσε να φτάσει τους 7 πόντους της.

Για τους νικητές και πρωτοπόρους αγωνίστηκε (από το 53') ο Κυριακόπουλος που από σέντρα του προέκυψε το πέναλτι του 2-1

Όσο για τα «σκυλόψαρα» από τον αρχαίο Κρότωνα, που είχαν δοκάρι με τον Τσιγκαρίνι, στο πρώτο μέρος, παρότι ως το 85' ήταν μέσα στο ματς παρέμειναν άποντα σε 3 αγωνιστικές.

Το ματς της Παρασκευής

Την πρώτη της νίκη στη φετινή Serie A πανηγύρισε η Σαμπντόρια που πέρασε νικηφόρα από τη Φλωρεντία. Η ομάδα της Γένοβας επικράτησε με σκορ 2-1 της Φιορεντίνα με ένα πανέμορφο γκολ του Βέρε στο 83ο λεπτό της αναμέτρησης.

Για τη Φιορεντίνα αυτή ήταν η δεύτερη ήττα σε τρία παιχνίδια στο φετινό πρωτάθλημα, στο οποίο έχει κάνει ένα προβληματικό ξεκίνημα.

Το Σάββατο η Ρόμα δοκιμάζεται εκτός έδρας κόντρα στην Ουντινέζε αναζητώντας την πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα, ενώ η Σασουόλο υποδέχεται την Κροτόνε και η Τζένοα την Τορίνο.

Δείτε το πολύ όμορφο γκολ του Βέρε που χάρισε τη νίκη στη Σαμπντόρια

Το προφίλ της 3ης αγωνιστικής της Serie A

Παρασκευή 2/10

Φιορεντίνα-Σαμπντόρια 1-2
(72' Βλάχοβιτς - 42' πεν. Κουλιαρέλα, 83' Βέρε)

Σάββατο 3/10

Σασουόλο-Κροτόνε 4-1
(19' Μπεράρντι, 58' (πεν.), 85' Καπούτο, 93' Λοκατέλι - 49' πεν. Νουάνκο)

Τζένοα-Τορίνο ΑΝΑΒΟΛΗ (λόγω κορονοϊού)

Ουντινέζε-Ρόμα 0-1
(55' Πέδρο)

Κυριακή 4/10

Αταλάντα-Κάλιαρι 5-2
(7' Μουριέλ, 29' Γκόμες, 37' Πάσαλιτς, 42' Σαπάτα, 81' Λάμερς - 24' Γκοδίν, 52' Ζοάο Πέδρο)

Μπενεβέντο-Μπολόνια 1-0

66' Λαπαντούλα

Λάτσιο-Ίντερ 1-1

55' Σάβιτς - 30' Μαρτίνεθ

Πάρμα-Ελλάς Βερόνα 1-0

1' Κούρτιτς

Μίλαν-Σπέτσια 3-0

57', 78' Λεάο, 76' Ερνάντες

Γιουβέντους-Νάπολι 3-0 α.α.

Η Βαθμολογία