Oι «Αετοί» και ο Θρύλος

Στην Ελλάδα οι «αετοί» είναι αντίπαλοι, αλλά ο Ολυμπιακός έχει ανοίξει τα... φτερά του στη συνεργασία με την Μπενφίκα. Με τα αποτελέσματα να αναμένονται. Γράφει ο Χρ. Μεγγλίδης

Oι «Αετοί» και ο Θρύλος

Για τις μεταγραφές από το εξωτερικό παίζουν ρόλο πολλά. Οι σχέσεις με τους μεγαλομάνατζερ, οι συγκυρίες (που δεν ευνοούν ετούτη την εποχή λόγω έλλειψης Τσάμπιονς Λιγκ και πτώσης στο επίπεδο του ελληνικού πρωταθλήματος σε σχέση με τα διεθνή), τα μπάτζετ, οι έξυπνες επιλογές, το καλό σκάουτινγκ και άλλα πολλά.

Ο Ολυμπιακός έχει τα τελευταία χρόνια ένα μεγάλο πλεονέκτημα. Τις απευθείας καλές σχέσεις που έχει η διοίκησή του και προσωπικά ο Βαγγέλης Μαρινάκης με προέδρους μεγάλους συλλόγων του εξωτερικού. Όχι μόνο στην Αγγλία λόγω Νότιγχαμ, αλλά και σε πολλές ακόμη χώρες.

Σε αυτό το πλαίσιο, η συνεργασία του Ολυμπιακού με την Μπενφίκα μπορεί να αποφέρει οφέλη για την ελληνική ομάδα και σε ό,τι αφορά την τρέχουσα μεταγραφική περίοδο. Τα δύο κλαμπ μιλούν απευθείας, όπως απευθείας γίνονται επαφές και για λογαριασμό της Νότιγχαμ που κλείνει δύο παίκτες από την ομάδα της Λισαβόνας, τους 21χρονους Ζοάο Καρβάλιο και Ντιόγκο Γκονζάλβες.

Ολυμπιακός και Μπενφίκα έχουν κατά καιρούς μεταγραφική συνεργασία (με ακριβές πωλήσεις παλιότερα από την ελληνική ομάδα, όπως του Φέισα και του Σάμαρη), ενώ δεν μπορεί να είναι τυχαίο το γεγονός πως πριν από λίγες μέρες βρέθηκε στην Αθήνα και μίλησε με την ηγεσία του Ολυμπιακού ο ίδιος ο επικεφαλής της διοίκησης των Λουζιτανών.

Η Μπενφίκα διαθέτει ένα μεγάλο δίκτυο καλών ποδοσφαιριστών που θα μπορούσαν να αποτελέσουν σημαντική ενίσχυση για τον Ολυμπιακό, με τρανό παράδειγμα τον Λισάντρο Λόπες, καθώς ο Αργεντινός στόπερ είναι ξανά προς δανεισμό (μετά από αυτόν στην Ίντερ) και δεν έχει κλείσει ακόμη πουθενά. Ούτε στην Μπέτις που λένε οι Ισπανοί, ούτε στην Τζένοα που φημολογείται στην Ιταλία.

Δεν θα είναι καθόλου έκπληξη, λόγω και της παρουσίας Πορτογάλου προπονητή στον Ολυμπιακό, ο οποίος γνωρίζει πολύ καλά το ρόστερ της Μπενφίκα, εάν προκύψει κάποια μεταγραφική εξέλιξη από τη συγκεκριμένη ομάδα για τον Ολυμπιακό το προσεχές διάστημα για την κάλυψη μιας εκ των θέσεων που ψάχνει ενίσχυση η ελληνική ομάδα.