Λίβερπουλ - Άρσεναλ 4-5: Ο Λένο χάρισε την πρόκριση

Με πρωταγωνιστή τον Μπερντ Λένο, η Άρσεναλ νίκησε τη Λίβερπουλ στα πέναλτι με 5-4, για το Λιγκ Καπ Αγγλίας.

Λίβερπουλ - Άρσεναλ 4-5: Ο Λένο χάρισε την πρόκριση


Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Μπερντ Λένο, που είχε σωτήριες επεμβάσεις η Άρσεναλ επικράτησε με 5-4 στα πέναλτι (0-0 κανονική διάρκεια) επί της Λίβερπουλ στο Άνφιλντ και προκρίθηκε στον 5ο γύρο του League Cup.

Πριν λίγες ημέρες οι δύο ομάδες τέθηκαν αντιμέτωπες στο πρωτάθλημα με την μπίλια να κάθεται στο κόκκινο αφού η Λίβερπουλ επικράτησε με 3-1. Αυτή τη φορά εκείνη που χαμογέλασε ήταν η Άρσεναλ, η οποία πήρε τη νίκη στα πέναλτι με 5-4.

Το πρώτο ημίχρονο ήταν μία ταλαιπωρία για όποιον το παρακολούθησε. Η μοναδική αξιόλογη φάση ήρθε στο τέλος των πρώτων 45 λεπτών.

Μετά από σέντρα από τα δεξιά, ο Ζότα προσπάθησε να σκοράρει, αλλά ο Λένο έδιωξε εντυπωσιακά. Η μπάλα στρώθηκε στον Μιναμίνο που σούταρε όμως η η προσπάθειά του σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι.

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν μία μονομαχία ανάμεσα στους παίκτες της Λίβερπουλ και τον Γερμανό τερματοφύλακα της Άρσεναλ. Στο 53' μετά από εκτέλεση κόρνερ του Μίλνερ, ο Γκρούγιτς με το κεφάλι βρήκε τον Φαν Ντάικ εκείνος έκανε το σουτ, όμως ο Λένο με τρομερή απόκρουση απομάκρυνε την μπάλα.

Στο 63' και στο 64' είπε αρχικά "όχι" σε σουτ του Ζότα και στη συνέχεια σε κεφαλιά του Γκρούγιτς. Η Λίβερπουλ συνέχιζε να πιέζει, αλλά όποτε χρειάστηκε ο Γερμανός τερματοφύλακας ήταν εξαιρετικός. Στην αντίπερα όχθη η Άρσεναλ απείλησε ελάχιστα και φωνάζει για χέρι του Μίλνερ στο 90+1' με τον διαιτητή να δείχνει να συνεχιστεί το ματς.

Κάπως έτσι έμεινε το 0-0 και οδηγηθήκαμε στα πέναλτι. Εκεί και πάλι μίλησε ο Λένο, ο οποίος απέκρουσε δύο πέναλτι, ανάμεσα στα οποία και το πρότελευταίο του Γουίλσον. Στην αντίπερα όχθη ο Γουίλοκ και με τη βοήθεια της τύχης νίκησε τον Αντριάν και διαμόρφωσε το τελικό 5-4 δίνοντας την πρόκριση στους παίκτες του Αρτέτα.

Η διαδικασία των πέναλτι:

1-0 Εύστοχος ο Μίλνερ

1-1 Εύστοχος ο Λακαζέτ

2-1 Εύστοχος ο Βαϊνάλντουμ

2-2 Εύστοχος ο Σέντρικ

3-2 Εύστοχος ο Μιναμίνο

3-2 Ο Αντριάν απέκρουσε το πέναλτι του Ελνενι

3-2 Ο Λένο απέκρουσε το πέναλτι του Οριγκί

3-3 Εύστοχος ο Μέιτλαντ - Νάιλς

4-3 Εύστοχος ο Τζόουντς

4-4 Εύστοχος ο Πεπέ

4-4 Ο Λένο απέκρουσε το πέναλτι του Γουίλσον

4-5 Εύστοχος ο Γουίλοκ

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

Λίβερπουλ: Αντριάν, Ν. Γουίλιαμς, Ρ. Γουίλιαμς, Φαν Ντάικ, Μίλνερ, Γκρούιτς, Τζόουνς, Γουίλσον, Μιναμίνο, Ζότα, Σαλάχ

Άρσεναλ: Λένο, Σέντρικ, Χόλντινγκ, Γκάμπριελ, Κολάσινατς, Θεμπάγιος, Γουίλοκ, Τζάκα, Πεπε, Ενκετά, Σακα

Τρία 24ωρα νωρίτερα η Λίβερπουλ επικράτησε με 3-1 της Άρσεναλ στο «Ανφιλντ» στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής της Premier League. Το βράδυ της Πέμπτης (1/10) όμως οι «κανονιέρηδες» πήραν το αίμα τους πίσω και με 5-4 στα πέναλτι προκρίθηκαν εις βάρος των «κόκκινων» στους προημιτελικούς του League Cup.

Η ομάδα του Αρτέτα παρότι δεν ξεκίνησε καλά στη διαδικασία της «ρώσικης ρουλέτας» τελικά ήταν αυτή που πανηγύρισε καθώς έχασε μόνο ένα πέναλτι στα έξι συνολικά που εκτέλεσε, ενώ οι γηπεδούχοι αστόχησαν σε δύο κι έμειναν εκτός συνέχειας.

Στα άλλα δύο ματς οι ομάδες της Championship, Μπρέντφορντ και Στόουκ Σίτι έκαναν την έκπληξη και απέκλεισαν τις Φούλαμ (3-0) και Αστον Βίλα (1-0) που αγωνίζονται στην Premier League.

Τα αποτελέσματα της φάσης των «16» του League Cup Αγγλίας:

Τότεναμ-Τσέλσι 5-4 πεν. (κ.αγ. 1-1)

Νιουπόρτ-Νιουκάστλ 4-5 πεν. (κ.αγ. 1-1)

Μπέρνλι-Μάντσεστερ Σίτι 0-3

Έβερτον-Γουέστ Χαμ 4-1

Μπράιτον-Μάντσεστερ Γιουν. 0-3

Μπρέντφορντ-Φούλαμ 3-0

Άστον Βίλα-Στόουκ Σίτι 0-1

Λίβερπουλ-Άρσεναλ 4-5 πεν. (κ.αγ. 0-0)