Σκίμπε: «Μεγάλο κίνητρο για τον Σωκράτη η Άρσεναλ»

Μεγάλο κίνητρο για τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο, θεωρεί τη μεταγραφή του στην Αρσεναλ, ο Γερμανός ομοσπονδιακός προπονητής της Ελλάδας Μίχαελ Σκίμπε.

Σκίμπε: «Μεγάλο κίνητρο για τον Σωκράτη η Άρσεναλ»

Σε πρόσφατες δηλώσεις του στην «Bild», ο Μίχαελ Σκίμπε τόνισε πως το Αγγλικό πρωτάθλημα θα είναι η νέα πρόκληση που έψαχνε ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος στην καριέρα του.

«Αυτό είναι ένα πολύ καλό βήμα για τον Παπασταθόπουλο, γιατί το ήθελε. Αναζητούσε μία νέα πρόκληση σε ένα διαφορετικό πρωτάθλημα. Μια σκέψη που είχε για περισσότερο από ένα χρόνο. Θα αποκτήσει ένα μεγάλο κίνητρο από την ένταξή του στην Άρσεναλ», είπε χαρακτηριστικά στην «Bild» ο Σκίμπε, ο οποίος ήταν από το 1998 μέχρι το 2000, στον πάγκο της Ντόρτμουντ.

Πέντε εκατομμύρια ευρώ καθαρές ετήσιες αποδοχές θα έχει, σύμφωνα με την γερμανική εφημερίδα, ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος στην Αρσεναλ. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, «Στην πραγματικότητα ο μισθός του θα διπλασιαστεί, αφού μπορεί να κερδίζει, το ίδιο ποσό στην Ντόρτμουντ, αλλά είναι ακαθάριστο». Ο Sokratis αναμένεται να υπογράψει τριετές συμβόλαιο με την Αγγλική ομάδα.

Η Γερμανική εφημερίδα αναφέρει ότι η Ντόρτμουντ θα βάλει στα ταμεία της ποσό μεταξύ 17 και 19 εκατομμυρίων ευρώ στη συνομιλία. Η BVB δεν έχει επιβεβαιώσει την επερχόμενη μεταφορά.

Ως πιθανός αντικαταστάτης του Sokratis, αναφέρεται ο 22χρονος Γάλλος Αμπντού Ντιαλό της Μάιντς, που πάντως περιμένει μία προσφορά πάνω από 20 εκατομμύρια ευρώ.

Ο Sokratis έφτασε από την Βέρντερ Βρέμης στην Ντόρτμουντ το 2013 και αγωνίστηκε σε 198 παιχνίδια με τους «κιτρινόμαυρους».