Επιστροφή των φιλάθλων στις εξέδρες σε ποσοστό 30% αποφάσισε η UEFA

Μερική επιστροφή του κόσμου στα γήπεδα, σε ποσοστό 30% της χωρητικότητας κάθε σταδίου, αποφάσισε η UEFA. Το μέτρο θα έχει ισχύ από τα προσεχή παιχνίδια του Nations League, ενώ θα πρέπει να το επιτρέπουν και οι κυβερνήσεις των χωρών.

Επιστροφή των φιλάθλων στις εξέδρες σε ποσοστό 30% αποφάσισε η UEFA

Την επιστροφή των φιλάθλων στα γήπεδα σε ποσοστό που δεν θα ξεπερνά το 30% της χωρητικότητας κάθε γηπέδου αποφάσισε σήμερα (1/10) η UEFA.

Η ευρωπαϊκή συνομοσπονδία έδωσε το πράσινο φως ώστε να υπάρξει μερική προσέλευση κόσμου στους αγώνες των διοργανώσεών της, με την αρχή να γίνεται στα επικείμενα παιχνίδια του Nations League. Απαραίτητη προϋπόθεση βεβαίως να υπάρχει έγκριση και από την κυβέρνηση κάθε χώρας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι απαγορεύεται η παρουσία οπαδών των φιλοξενούμενων ομάδων. Η σχετική απόφαση ελήφθη μετά το επιτυχημένο πειραματικό παιχνίδι του τελικού του ευρωπαϊκού Σούπερ Καπ μεταξύ της Μπάγερν Μονάχου και της Σεβίλλης, όπου υπήρξε πλήρωση του γηπέδου στο 30% της χωρητικότητας του γηπέδου στη Βουδαπέστη.

Η ανακοίνωση της UEFA αναφέρει για το θέμα συγκεκριμένα τα παρακάτω:

«Η Εκτελεστική Επιτροπή της UEFA αποφάσισε σήμερα, ακολουθώντας το επιτυχημένο πιλοτικό ματς του τελικού του Super Cup στη Βουδαπέστη στις 24 Σεπτεμβρίου, να επιτρέψει τη μερική επιστροφή των θεατών στα ευρωπαϊκά παιχνίδια, υπό την προϋπόθεση ότι θα λάβει την έγκριση των τοπικών αρχών, αρχής γενομένης από τα παιχνίδια των εθνικών ομάδων την επόμενη εβδομάδα.

Ο αριθμός των θεατών που θα έχουν τη δυνατότητα να βρεθούν στο γήπεδο θα αντιστοιχεί μάξιμουμ στο 30% της χωρητικότητας του γηπέδου και δεν θα επιτρέπεται η παρουσία φιλοξενούμενων οπαδών.

Η UEFA δεν μπορεί να επιτρέψει την παρουσία κόσμου αν δεν υπάρχει η έγκριση της κυβέρνησης κάθε χώρας. Οι αποστάσεις ασφαλείας μεταξύ των θεατών, αλλά και τα επιπρόσθετα μέτρα, όπως η χρήση της μάσκας, θεωρούνται δεδομένα, βάσει των υγειονομικών πρωτοκόλλων».