Ποινή δύο αγωνιστικών από την UEFA στον Γκουαρδιόλα

Με αποκλεισμό δύο αγώνων τιμωρήθηκε από την UEFA ο Πεπ Γκουαρντιόλα.

Ποινή δύο αγωνιστικών από την UEFA στον Γκουαρδιόλα

Όπως διαπιστώθηκε από την ευρωπαϊκή συνομοσπονδία, ο τεχνικός της Μάντσεστερ Σίτι επικοινωνούσε με τους συνεργάτες του στον πάγκο, παρότι του είχε επιβληθεί ποινή και βρισκόταν στις εξέδρες στον δεύτερο προημιτελικό του Champions League με την Λίβερπουλ.

Η ποινή του Γκουαρντιόλα για έναν από τους αγώνες έχει ανασταλεί για μία σεζόν, όπως ανακοινώθηκε από την πειθαρχική επιτροπή της UEFA. Ο Καταλανός αποβλήθηκε για διαμαρτυρία μετά από ακυρωθέν γκολ στην ήττα με 1-2 της Μάντσεστερ Σίτι από τους «κόκκινους», αλλά βρέθηκε «ένοχος» για επικοινωνία με το τεχνικό τιμ της ομάδας του.

Η φιναλίστ του Champions League, Λίβερπουλ, τιμωρήθηκε με πρόστιμο 29.000 ευρώ για βίαιη συμπεριφορά των οπαδών της σε τρεις αγώνες στη διοργάνωση, συμπεριλαμβανομένων «πράξεων καταστροφής» από τους φιλάθλους που επιτέθηκε στο πούλμαν της Σίτι, στον πρώτο προημιτελικό της διοργάνωσης στο Άνφιλντ.

Επίσης, με απόφαση της UEFA, η Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης θα παίξει το επόμενο εντός έδρας ευρωπαϊκό της παιχνίδι κεκλεισμένων των θυρών, καθώς οπαδοί του ρωσικού συλλόγου διαπιστώθηκε πως διέπραξαν σειρά από παραβάσεις, μεταξύ άλλων και ρατσιστική συμπεριφορά.