Ιταλία: Η υφυπουργός υγείας ζήτησε τη διακοπή του πρωταθλήματος!

Η υφυπουργός υγείας στην Ιταλία, Σάντρα Τζάμπα ζήτησε τη διακοπή του πρωταθλήματος λόγω της αύξησης των κρουσμάτων κορονοϊού.

Ιταλία: Η υφυπουργός υγείας ζήτησε τη διακοπή του πρωταθλήματος!

Τη διακοπή του πρωταθλήματος στην Ιταλία, μετά και τα 14 κρούσματα κορονοϊού στη Τζένοα, ζήτησε η υφυπουργός υγείας της Ιταλίας, Σάντρα Τζάμπα.

«Το πρωτάθλημα πρέπει να διακοπεί, τα πρωτόκολλα μιλούν από μόνα τους. Όταν υπάρχει ένας τόσος υψηλός αριθμός κρουσμάτων, το πρωτάθλημα δεν μπορεί παρά να σταματήσει.

Οι θετικοί δεν μπορούν να παίξουν και ενδέχεται να μολύνουν άλλους ανθρώπους. Άλλωστε, αυτή τη στιγμή δεν μας πιέζει κανείς» δήλωσε η Σάντρα Τζάμπα.

Βέβαια λίγες ώρες νωρίτερα, ο υπουργός αθλητισμού, Βιντσέντζο Σπανταφόρα, είπε πως δεν θεωρεί απαραίτητη τη διακοπή, εκφράζοντας βέβαια την ανησυχία του για την αύξηση των κρουσμάτων.

Σήμερα (30/9) αναμένεται να συνεδριάσει εκτάκτως το συμβούλιο της λίγκας, προκειμένου να εξετάσει το αίτημα της Τζένοα να αναβληθεί το παιχνίδι της Κυριακής (3/10) με την Τορίνο.

Η διοργανώτρια αρχή και η ιταλική ομοσπονδία προσανατολίζονται να υιοθετήσουν τις οδηγίες της FIFA και της UEFA, δηλαδή τη διεξαγωγή του αγώνα, εφόσον υπάρχουν τουλάχιστον 13 υγιείς ποδοσφαιριστές, εκ των οποίων ο ένας να είναι σίγουρα τερματοφύλακας.