Κοντά στη Λιόν ο Ουμτιτί

Έτοιμος να επιστρέψει στη Γαλλία και συγκεκριμένα στην ομάδα που τον ανέδειξε (Λιόν) είναι ο κεντρικός αμυντικός της Μπαρτσελόνα, Σαμουέλ Ουμτιτί. 

Κοντά στη Λιόν ο Ουμτιτί

Με την αποδέσμευση του Σουάρες, που κατέληξε στην Ατλέτικο Μαδρίτης και τις αποχωρήσεις των Ράκιτιτς (13,3 εκατ. ευρώ μεικτά), Βιδάλ (9 εκατ. ευρώ), Σεμέδο (7,5 εκατ. ευρώ), το μπάτζετ της Μπαρτσελόνα έχει ήδη «γλιτώσει» 53,2 εκατ. ευρώ. Έχοντας «πέσει» πλέον κάτω από τα 500 εκατ. ευρώ για το σύνολο του ποδοσφαιρικού τμήματος.

Επόμενος «στόχος» της διοίκησης του καταλανικού συλλόγου, είναι η «απαλλαγή» του κλαμπ από το συμβόλαιο του Ουμτιτί (12 εκατ. ευρώ), αλλά και κάποιων άλλων (μικρότερης αξίας) παικτών, προκειμένου η μείωση του μπάτζετ να προσεγγίσει τα 70 εκατ. ευρώ.

Και κάπου εδώ έρχεται το ενδιαφέρον των ανθρώπων της Λιόν για το «παιδί» τους. Ο Σαμουέλ Ουμτιτί είναι γέννημα-θρέμμα των ακαδημιών των «Γκονς». Έκανε τα πρώτα του βήματα στα τμήματα υποδομής ενώ το 2012 προβιβάστηκε στην πρώτη ομάδα.

Από εκεί τον απέκτησε η Μπαρτσελόνα το 2016 αντί 25.000.000 ευρώ. Πλέον η Λιόν έχει ζητήσει την απόκτησή του με τη μορφή δανεισμού και οψιόν αγοράς του από τους Καταλανούς.

Όπως αναφέρει η Equipe σε ρεπορτάζ που δημοσίευσε το απόγευμα της Παρασκευής (25/9) η επιστροφή του Ουμτιτί βρίσκεται σε καλό δρόμο, καθώς οι συνομιλίες των τριών πλευρών έχουν κορυφωθεί τις τελευταίες ώρες.