Στην Μπάγερν το ευρωπαϊκό Super Cup, 2-1 τη Σεβίλλη (highlights)

Η Μπάγερν Μονάχου με γκολ του Χάβι Μαρτίνεθ στο 104’ της παράτασης νίκησε 2-1 την Σεβίλλη και κατέκτησε το ευρωπαϊκό Super Cup στη Βουδαπέστη.

Στην Μπάγερν το ευρωπαϊκό Super Cup, 2-1 τη Σεβίλλη (highlights)

Η Μπάγερν Μονάχου ήταν η μεγάλη θριαμβεύτρια στη μάχη με την Σεβίλλη για το πολυπόθητο τρόπαιο του ευρωπαϊκού Super Cup.

Η κάτοχος του Champions League νίκησε 2-1 στην παράταση την αντίστοιχη του Europa League, υπό το βλέμμα περίπου 20 χιλιάδων θεατών στο «Πούσκας Αρένα» της Βουδαπέστης, και κατέκτησε τον τίτλο για δεύτερη φορά στην ιστορία της και πρώτη μετά το 2013.

Η πρωταθλήτρια Ευρώπης προερχόταν από αήττητο σερί 31 αγώνων, η δε κάτοχος του Europa League από 21. Ομάδες που δεν... χάνουν με τίποτα και παρουσίασαν μια εξαιρετική παράσταση σε περίπου 20.000 κόσμο που βρέθηκε στις εξέδρες του «Πούσκας Αρένα». Με τα απαραίτητα μέτρα προστασίας βέβαια, καθώς τηρήθηκαν οι αποστάσεις στο χωρητικότητας 67.000 γήπεδο.

Στην κανονική διάρκεια οι Ανδαλουσιάνοι άνοιξαν το σκορ στο 13’ με πέναλτι του Οκάμπος, που κέρδισε ο Ράκιτς από ανατροπή του Αλάμπα, αλλά στο 34’ ήρθε η ισοφάριση από τους Βαυαρούς με σουτ του Γκορέτσκα από ασίστ του Λεβανβτόφσκι.

Μπάγερν - Σεβίλλη: Γέμισαν οι εξέδρες με κόσμο! (vid)

Στην επανάληψη ακυρώθηκαν μέσω VAR δύο γκολ των Γερμανών (53’ Λεβαντόφσκι και 63’ Σανέ) και με το 1-1 οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στην παράταση, εκεί όπου η Μπάγερν πέτυχε τελικά το 2-1 στο 104’ με τον Χάβι Μαρτίνεθ.

Διαιτητής: Άντονι Τέιλορ (Αγγλία).

ΜΠΑΓΕΡΝ: Νόιερ, Παβάρ, Λ. Ερνάντεζ (99’ Χ. Μαρτίνες), Ζίλε, Αλάμπα (112’ Μπόατενγκ), Γκορέτσκα (99’ Ντέιβις), Κίμιχ, Σανέ (71’ Τολισό), Μίλερ, Γκνάμπρι, Λεβαντόβσκι.

ΣΕΒΙΛΛΗ: Μπόνο, Χεσούς Νάβας, Ντιέγκο Κάρλος, Κουντέ, Εσκουδέρο, Χορδάν (94’ Βάσκες), Φερνάντο, Ράκιτιτς (56’ Όλιβερ Τόρες), Σούσο (72’ Γκούντελι), Ντε Γιόνγκ (56’ Ελ Νεσίρι), Οκάμπος.

ΟΙ ΤΡΟΠΑΙΟΥΧΟΙ
5: Μπαρτσελόνα, Μίλαν
4: Ρεάλ Μαδρίτης, Λίβερπουλ
3: Ατλέτικο Μαδρίτης
2: Μπάγερν Μονάχου, Άγιαξ, Άντερλεχτ, Βαλένθια, Γιουβέντους
1: Σεβίλλη, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Πόρτο, Τσέλσι, Ντιναμό Κιέβου, Νότιγχαμ, Φόρεστ, Άστον Βίλα, Αμπερντίν, Στεάουα Βουκουρεστίου, Μέχελεν, Πάρμα, Λάτσιο, Γαλατασαράι, Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης.