Ligue 1: Στους χίλιους μειώθηκαν οι φίλαθλοι, στα γήπεδα, από 5.000

O Υπουργός Υγείας της Γαλλίας, λόγω της αύξησης των κρουσμάτων, ανακοίνωσε μείωση του αριθμού των θεατών στα γήπεδα της Ligue 1, από 5.000 σε 1.000

Ligue 1: Στους χίλιους μειώθηκαν οι φίλαθλοι, στα γήπεδα, από 5.000

Σ' ένα μέτρο που γεννά μνήμες... λοκντάουν και αγωνιστικής διακοπής ανακοίνωσε η Γαλλία.

Ο Υπουργός Υγείας της χώρας, Ολιβιέ Βεράν, ανακοίνωσε νέα, περιοριστικά, μέτρα κατά του κορωνοϊού και αυτά αφορούν τον περιορισμό των φιλάθλων στα γήπεδα από τους 5.000 στους χίλιους.

Το Παρίσι, η Λιόν, η Νις, το Μπορντό, η Λιλ, το Σεντ Ετιέν, το Ρεν είναι πόλεις με αυξημένο το βαθμό επικινδυνότητας για τον κορωνοϊό και διαθέτουν ομάδες στη Ligue 1.

Ειδικά, στην Μασσαλία η κατάσταση είναι ακόμη χειρότερη υγειονομικά, οπότε τα ματς της Μαρσέιγ στο «Βελοντρόμ» θα διεξάγονται «κεκλεισμένων των θυρών».

Η Γαλλία είχε ανακοινώσει στις 9 του περασμένου Μάρτη ότι μόνο 1.000 φίλαθλοι θα είχαν δικαίωμα να βρίσκονται στις κερκίδες, λόγω του καλπάζοντα κορονοϊού, αλλά το μέτρο δεν εφαρμόστηκε ουσιαστικά, αφού ακολούθησε η διακοπή των ποδοσφαιρικών πρωταθλημάτων που δεν επανάρχισαν κατόπιν κυβερνητικής απόφασης.

Το καλοκαίρι οι τελικοί του Κυπέλλου και του Λιγκ Καπ διεξήχθησαν παρουσία 5.000 θεατών, όπως κι οι πρώτες αγωνιστικές της Ligue 1. αλλά τα υγειονομικά δεδομένα της χώρας οδηγούν και σε νέο κλείσιμο των κερκίδων...

Υπενθυμίζεται ότι και στην Serie A το «ταβάνι» των θεατών που μπορούν να παρακολουθήσουν αγώνα είναι οι 1.000.