Ο Sokratis... Λονδίνο για εξετάσεις και υπογραφές!

Αυτό αποκαλύπτει το γερμανικό περιοδικό kicker, που θεωρεί πλέον δεδομένη τη μετακίνηση του διεθνή Έλληνα κεντρικού αμυντικού στην Άρσεναλ.

Ο Sokratis... Λονδίνο για εξετάσεις και υπογραφές!

Στο Λονδίνο έχει προγραμματίσει να ταξιδέψει αυτή την εβδομάδα ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος, προκειμένου να περάσει από ιατρικές εξετάσεις και να ολοκληρώσει τη μεταγραφή του στην Αρσεναλ.

Αυτό αποκαλύπτει το γερμανικό περιοδικό kicker, που θεωρεί πλέον δεδομένη τη μετακίνηση του διεθνή Έλληνα κεντρικού αμυντικού στην ομάδα του Λονδίνου.

Όπως αναφέρουν οι Γερμανοί, η Άρσεναλ θα δώσει στην Ντόρτμουντ 17 εκατ. ευρώ, ενώ ο Παπασταθόπουλος θα υπογράψει συμβόλαιο έως το 2021.

«Κάποιοι παίκτες θα έρθουν και κάποιοι θα φύγουν», είπε ο αθλητικός διευθυντής της Ντόρτμουντ Μίκαελ Ζορκ. «Δεν θέλουμε να αλλάξουμε πολύ την ομάδα».

Αντικαταστάτης του Sokratis είναι πιθανό να είναι ο 22χρονος Γάλλος Αμπντού Ντιαλό της Μάιντς.

Όπως ανέφερε την περασμένη εβδομάδα το BBC οι «Κανονιέρηδες» αναμένεται να κλείσουν τη μεταγραφή του Σωκράτη Παπασταθόπουλος στο ποσό που αξιώνει η Ντόρτμουντ -δηλαδή στα 18 εκατομμύρια ευρώ- με τον 29χρονο Έλληνα στόπερ να ετοιμάζεται να βρει τον Ντίνο Μαυροπάνο στο Βόρειο Λονδίνο.

Την περασμένη Τρίτη σε δημοσίευμα της«Telegraph» αναφερόταν ότι ο Έλληνας κεντρικός αμυντικός αναμένεται να γίνει η πρώτη μεταγραφή επί εποχής Ουνάι Έμερι, με την εισήγηση της απόκτησής του να έχει γίνει από τον Σβεν Μισλιντάτ.

Ο Γερμανός είναι επικεφαλής του τμήματος σκάουτινγκ της Άρσεναλ, ωστόσο επί 10 χρόνια είχε τον ίδιο ρόλο στην Ντόρτμουντ και ως εκ τούτου γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα τον διεθνής αμυντικό.

Η πλευρά του Έλληνα κεντρικού αμυντικού έχει συμφωνήσει με τους «κανονιέρηδες» για συμβόλαιο συνεργασίες έως το 2021 ενώ το συμβόλαιό του με τη Μπορούσια ολοκληρώνεται το καλοκαίρι του 2019.

Στο Λονδίνο, ο 29χρονος Έλληνας αμυντικός θα συναντήσει μερικούς παλιούς γνωστούς, όπως τους Πιερ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ και Χενρίκ Μχιταριάνμε τους οποίους υπήρξε συμπαίκτης.

Παράλληλα με τον Παπασταθόπουλο, η Άρσεναλ δουλεύει και την περίπτωση του έμπειρου Ελβετού μπακ, Στέφαν Λιχστάινερ, ο οποίος μένει ελεύθερος από τη Γιουβέντους και όλα δείχνουν ότι θα κλείσουν και αυτή τη μεταγραφή.