Τσέλσι: Συμφωνία με την Ρεν για τον τερματοφύλακα Μεντί

Η Τσέλσι ήρθε σε συμφωνία με την Ρεν για την απόκτηση του Σενεγαλέζου τερματοφύλακα, Εντουάρ Μεντί.

Τσέλσι: Συμφωνία με την Ρεν για τον τερματοφύλακα Μεντί

Στην τελική ευθεία έχει μπει πλέον η υπόθεση της απόκτησης του Εντουάρ Μεντί από την Τσέλσι. Οι λονδρέζοι ήρθαν σε συμφωνία με την Ρεν για τα δικαιώματα του Σενεγαλέζου τερματοφύλακα, ενώ την μετακίνηση του 28χρονου ποδοσφαιριστή στους «μπλε» επιβεβαίωσε σε δηλώσεις του και ο τεχνικός του γαλλικού συλλόγου, Ζιλιέν Στεφάν.

«Δεν είναι μυστικό ότι αναζητάμε έναν νέο τερματοφύλακα. Ο Εντουάρ θα φύγει και θα συνεχίσει την καριέρα του στην Τσέλσι. Σε αυτή την θέση χρειαζόμαστε έναν ποδοσφαιριστή άμεσα. Δεν μπορώ να σας δώσω ακόμα κάποιο όνομα», είπε χαρακτηριστικά ο Στεφάν.

Στο «στρατόπεδο» της Τσέλσι ο προπονητής Φρανκ Λάμπαρντ αναζητούσε από το ξεκίνημα του καλοκαιριού έναν νέο πορτιέρε ώστε να υπάρχει ανταγωνισμός με τον βασικό Κέπα. Έπειτα όμως από την κακή εμφάνιση και τα λάθη του τελευταίου στην χθεσινή ήττα από την Λίβερπουλ (0-2) στο Λονδίνο, οι «μπλε» επισπεύσανε τις διαδικασίες για τον Μεντί.

Ο Κέπα, που ουκ ολίγες φορές στο παρελθόν είχε δεχτεί κριτική για τα λάθη του κάτω από την εστία της Τσέλσι, ήταν αυτός που άνοιξε το έδαφος στο Μανέ για το δεύτερο γκολ της Λίβερπουλ στο «Στάμφορντ Μπριτζ». Ο Λάμπαρντ προσπάθησε να υπερασπιστεί τον Ισπανό τερματοφύλακα μετά το ματς, ωστόσο η διοίκηση των λονδρέζων δεν είναι ικανοποιημένη με την απόδοση του Ισπανού στο διάστημα της θητείας του στον σύλλογο και πλέον έκλεισε τον αντικαταστάτη.

Τσέλσι - Λίβερπουλ: Η γκάφα του Κέπα και το γκολ του Μανέ για το 0-2 (vid)

«Ήταν ένα καθαρό λάθος, το οποίο μας στοίχισε, γιατί σε αυτό το σημείο θα μπορούσαμε να έχουμε ένα πέναλτι που ίσως σκοράραμε και γνωρίζετε ότι αυτά τα λεπτά όρια αλλάζουν το παιχνίδι σε αυτό το επίπεδο, γι’ αυτό πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε. Ο Κέπα πρέπει να συνεχίσει να δουλεύει, έχει υποστήριξη γύρω του, αυτό είναι ξεκάθαρο. Κανένας δεν προσπαθεί να κάνει λάθη στο ποδόσφαιρο, αυτή είναι η φύση του παιχνιδιού», είπε πει ο Λάμπαρντ.

Υπενθυμίζεται πως ο Κέπα αποκτήθηκε από την Τσέλσι μόλις πριν από δύο χρόνια έναντι του ποσού των 71 εκατομμυρίων βρετανικών λιρών, που αποτέλεσε ρεκόρ για τον αγγλικό σύλλογο, ενώ υπενθυμίζεται πως στον τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας με αντίπαλο την Άρσεναλ τον περασμένο Αύγουστο την θέση του Κέπα στην εστία των «μπλε» πήρε ο 38χρονος Βίλι Καμπαγιέρο.