Ελβετία: H Σεν Γκάλεν 1-0 τη Σιόν πριν το ματς με την ΑΕΚ (vid)

Νικηφόρα άρχισε τις υποχρεώσεις της στο πρωτάθλημα Ελβετίας η Σεν Γκάλεν. Η αντίπαλος της ΑΕΚ στο Europa League επικράτησε της Σιόν με 1-0.

Ελβετία: H Σεν Γκάλεν 1-0 τη Σιόν πριν το ματς με την ΑΕΚ (vid)

Με ιδανικό τρόπο μπήκε η Σεν Γκάλεν σήμερα (20/9) στο άνοιγμα της αυλαίας του ελβετικού πρωταθλήματος.

Η αντίπαλος της ΑΕΚ στο παιχνίδι της 24ης Σεπτεμβρίου για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League πήρε τη νίκη σε βάρος της Σιόν με 1-0. Το μοναδικό γκολ της συνάντησης πέτυχε ο κεντρικός αμυντικός Μπετίμ Φαζλίγι, ο οποίος σκόραρε στο 38ο λεπτό. Το τέρμα αρχικά ακυρώθηκε λανθασμένα ως οφσάιντ, ωστόσο μετά τη χρήση του VAR κατακυρώθηκε, δίνοντας το τρίποντο τελικά στους γηπεδούχους.

Η Σεν Γκάλεν δεν έπιασε μεγάλη απόδοση. Χαρακτηριστικό είναι πως, παρ' ότι είχε συνολικά 60% κατοχή μπάλας ελέγχοντας τον ρυθμό του παιχνιδιού, πραγματοποίησε μόλις τρεις προσπάθειες εντός εστίας. Μάλιστα η ομάδα του Πέτερ Ζίντλερ έπαιζε και με αριθμητικό πλεονέκτημα για πάνω από μισή ώρα, καθώς στο 57' είδε την κόκκινη κάρτα και αποβλήθηκε ο αριστερός μπακ της Σιόν, Αγιούμπ Αμπντελαουί.

H ενδεκάδα με την οποία ξεκίνησε η Σεν Γκάλεν (4-3-1-2): Άτι-Ζίγκι – Κράουτσι, Στεργίου, Φαζλίγι, Μουχάιμ – Γκέρτλερ, Κιντίγια, Στίλχαρτ (77' Στάουμπλι) – Ριμπέιρο (46' Καμπερί) – Γκιγεμενό (69' Γιουάν), Ντουά (46' Ρουίς).