«Γκέλα» της Ρέιντζερς στην Premiership Σκωτίας

Στον πόντο μειώθηκε η διαφορά της πρωτοπόρου της, Premiership Σκωτίας, Ρέιντζερς, από τη 2η Σέλτικ (με ματς λιγότερο) μετά την ισοπαλία της ομάδας του Τζέραρντ, με 2-2, κόντρα στην Χιμπέρνιαν στο Εδιμβούργο. (αποτελέσματα, σκόρερ)

«Γκέλα» της Ρέιντζερς στην Premiership Σκωτίας

Στη μικρότερη τιμή της μειώθηκε η διαφορά της πρωτοπόρου της Σκωτσέζικης Premiership, Ρέιντζερς, από την, πρωταθλήτρια, συμπολίτισσα, «αιώνια αντίπαλο» και δεύτερη της βαθμολογίας Σέλτικ (που έχει και ματς λιγότερο) μετά την ισοπαλία στην οποία υποχρεώθηκε η ομάδα του Στίβεν Τζέραρντ στο Εδιμβούργο με την Χιμπέρνιαν.

2-2 το αποτέλεσμα, σ' ένα ματς που οι «Διαμαρτυρόμενοι» βρέθηκαν να κυνηγούν στο σκορ, το γύρισαν, αλλά τελικά πήραν μόνο έναν πόντο κόντρα στην 3η της βαθμολογίας, που απέχει 3 πόντους από την κορυφή (20π. έναντι 17π.).

Ήταν η δεύτερη ισοπαλία και βαθμολογική απώλεια των «τζερς» στην σεζόν, που δέχθηκαν τα πρώτα τους γκολ μετά από 7 αγώνες μ' απαραβίαστη εστία...

Εξάλλου έκπληξη συνιστά και η ήττα της Αμπερντίν, εντός έδρας από την Μάδεργουελ, με 3-0 αφού οι «ντονς» στόχευαν στην 7η σερί νίκη τους (για πρώτη φορά από το 2015) αλλά η ομάδα του Εδιμβούργου τους χάλασε τα σχέδια κι ανέβηκε 8η με 8 πόντους, 4 λιγότερους από την ομάδα του Βορρά που έχει δύο ματς λιγότερα.

Τα ματς του Σαββάτου

Όλα αυτά ενώ έκτο τρίποντο σε επτά αγώνες πήρε η ασταμάτητη Σέλτικ στην Πρέμιερσιπ Σκωτίας μετά τη σημερινή (19/9) νίκη της επί της Λίβινγκστον με 3-2 για την 8η αγωνιστική (είχε αναβληθεί το παιχνίδι των Κελτών με την Αμπερντίν για την 4η αγωνιστική).

Οι φιλοξενούμενοι αιφνιδίασαν τη Σέλτικ, αφού προηγήθηκαν μόλις στο 16’ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Χολτ, ωστόσο οι πρωταθλητές απάντησαν άμεσα, ισοφαρίζοντας στο 20’ με τον Μακ Γκρέγκορ και έφτασαν στην ανατροπή στο 23’ με γκολ του Κρίστι. Στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου ο Αγέτι έδωσε αέρα δύο τερμάτων στους γηπεδούχους, με τον Σεράνο στο 78’ να μειώνει στο τελικό 3-2.

Για τη Σέλτικ ξεκίνησε στον αγώνα ο Βασίλης Μπάρκας που υπερασπίστηκε την εστία της σε όλο το ενενηντάλεπτο.

Στους άλλους σημερινούς αγώνες, η Νταντί επέστρεψε στα τρίποντα, καθώς λύγισε με 2-1 τη Σεντ Μίρεν, ενώ η Κιλμάρνοκ επιβλήθηκε επίσης με 2-1 της Χάμιλτον. Τέλος, η Ρος Κάουντι πέρασε με 0-1 από την έδρα της Σεντ Τζόνστον.

Το πρόγραμμα της 8ης αγωνιστικής

Σάββατο (19/9)

Σέλτικ - Λίβινγκστον 3-1
(20’ Μακ Γκρέγκορ, 23’ Κρίστι, 52’ Αγέτι – 16’ πέν. Χολτ, 78’ Σεράνο)

Νταντί Γιουνάιτεντ - Σεντ Μίρεν 2-1
(33’ Σάνκλαντ, 52’ Σπορλ – 64’ Κόνολι)

Κιλμάρνοκ - Χάμιλτον 2-1
(10’ Κιλτ, 57’ Καμπάμπα – 18’ Οντόφιν)

Σεντ Τζόνστον - Ρος Κάουντι 0-1
(42’ Βίγκουρς)

Κυριακή (20/9)

Χιμπέρνιαν - Ρέιντζερς 2-2
(22' Ράϊτ, 71' Ντόιτζ - 45+1' Μορέλος, 57' Άρφιλντ)

Αμπερντίν - Μάδεργουελ 0-3

(4' Ο' Χάρα, 8' Λονγκ, 22' Μουγκάμπι)