Βundesliga με φιλάθλους στις κερκίδες (vid)!

Οι Σαββατιάτικοι αγώνες της Bundesliga διεξήχθησαν παρουσία θεατών, μετά την συμφωνία των γερμανικών κρατιδίων να επιτρέπεται, βάσει επιδημιολογικών δεδομένων, η είσοδος σε αριθμό που αντιστοιχεί στο 20% της χωρητικότητας του κάθε γηπέδου!

Βundesliga με φιλάθλους στις κερκίδες (vid)!

Ότι δεν έγινε το βράδυ της Παρασκευής στο εναρκτήριο ματς της Βundesliga Μπάγερν Μονάχου - Σάλκε για την σεζόν 2020-21 συνέβη το Σάββατο το απόγευμα.

Ήτοι να επιστρέψουν οι οπαδοί στις κερκίδες των γηπέδων της μετά τον περασμένο Μάρτιο!

Έστω, ένα ποσοστό αυτών...

Ένα ποσοστό, το πολύ, της τάξης του 20% της χωρητικότητας κάθε γηπέδου.

Ας τα πάρουμε από την αρχή:


Τα 16 ομοσπονδιακά κρατίδια συμφώνησαν σε κανόνες για τους οπαδούς, ώστε να επιστρέψουν σε γήπεδα ποδοσφαίρου και αθλητικές αίθουσες κατά τη διάρκεια της πανδημίας, την περασμένη Τρίτη.

Το συμφωνημένο, ανώτατο, όριο είναι 20 τοις εκατό της αντίστοιχης χωρητικότητας σταδίου – που θα καταλαμβάνουν μόνο οι φίλοι της γηπεδούχου ομάδας (και δη μέλη τους) - αλλά μόνο εάν η τιμή των νέων μολύνσεων εντός επτά ημερών ανά 100.000 κατοίκους δεν είναι μεγαλύτερη ή ίση με 35.

Διαφορετικά η ποσόστωση θα πέφτει στο 10%, ή δεν θα επιτρέπεται η παρουσία φιλάθλων.

Απόφαση που λαμβάνουν οι αρμόδιοι τοπικοί άρχοντες.

Αυτό συνέβη στο Μόναχο αφού την Πέμπτη διαγνώστηκαν 151 κρούσματα και ο δήμαρχος της πόλης αποφάσισε το εναρκτήριο ματς της σεζόν να διεξαχθεί χωρίς τους 7.500 θεατές, που αναμένετο να παρίστανται.

Εννοείται ότι η παρουσία θεατών συνοδεύεται από αυστηρά μέτρα υγιεινής και τήρηση των μέτρων κοινωνικής αποστασιοποιήσης.

Και το Γερμανικό Κύπελλο είχε θεατές

Δεν είναι πάντως τα πρώτα ματς που διεξάγονται στη Γερμανία παρουσία κόσμου εν μέσω κορονοϊού.

Την περασμένη Δευτέρα, περισσότεροι από 10.000 άνθρωποι είδαν τη νίκη της Ντιναμό Δρέσδης επί του Αμβούργου (4-1), για το Γερμανικό Κύπελλο, ενώ άλλοι 300 είδαν την MSV Ντούισμπουργκ, της 3ης Κατηγορίας, να χάνει 5-0 από την Μπορούσια Ντόρτμουντ.

Πρωτοπόροι οι Γάλλοι

Πάντως πριν τους Γερμανούς οι Γάλλοι είχαν πρωτοπορήσει έχοντας επιτρέψει την παρουσία 5.000 θεατών στους τελικούς Κυπέλλου και Λιγκ Καπ. αλλά και στα ματς της φετινής Ligue 1.

Ωστόσο όλα αυτά εξαρτώνται από την πορεία της πανδημίας ανα χώρα και από ημέρα σε ημέρα.

Άντε και στα δικά μας...