Εσπευσμένα στο νοσοκομείο ο Κάρλος Μπιλάρδο

Πάσχει από νευρολογικά προβλήματα και παρουσιάζει συμπτώματα κατάθλιψης.

Εσπευσμένα στο νοσοκομείο ο Κάρλος Μπιλάρδο

Σε κλινική του Μπουένος Άιρες διακομίστηκε εσπευσμένα σήμερα ο ο πρώην προπονητής της Εθνικής ομάδας της Αργεντινής, Κάρλος Μπιλάρδο.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα στην Αργεντινή ταλαιπωρείται εδώ και καιρό από νευρολογικά προβλήματα και παρουσιάζει συμπτώματα κατάθλιψης. Ο 80χρονος Μπιλάρδο, διακομίστηκε στο νοσοκομείο μετά από συμπτώματα απώλειας μνήμης ενώ φέρεται να τον τελευταίο καιρό είχε αρχίσει να χάνει τα λόγια του.

Ο Κάρλος Μπιλάρδο (Carlos Salvador Bilardo) γεννήθηκε στις 16 Μαρτίου του 1939, στο Μπουένος Άιρες. Έτυχε παγκόσμιας αναγνώρισης ως ποδοσφαιριστής, αγωνιζόμενος με την Εστουντιάντες ντε Λα Πλάτα στη δεκαετία του 1960 και ως προπονητής της εθνικής ομάδας της Αργεντινής που κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο του 1986 και ήρθε πάρα πολύ κοντά στο να διατηρήσει αυτόν τον τίτλο το 1990, φτάνοντας ξανά στον τελικό. Ως προπονητής της εθνικής ομάδας της Αργεντινής, ήταν γνωστός για την επιτυχία του συστήματος 3-5-2 σε υψηλότατο επίπεδο. Το σύστημα αυτό, ήταν σε χρήση για δεκαετίες, αλλά ποτέ δεν είχε γενικευθεί η εφαρμογή του. Είναι γνωστός από τους οπαδούς και τα μέσα ενημέρωσης ως «El Narigon» (Ο Μυτόγκας). Σήμερα, είναι ο Γενικός Διευθυντής της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου της Αργεντινής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι και γιατρός. Μάλιστα στο παρελθόν ασχολήθηκε με έρευνα του καρκίνου του ορθού και έκανε την πρακτική του ως γυναικολόγος. Τελικά, αποσύρθηκε από την άσκηση της ιατρικής το 1976, θεωρώντας ότι ένας γιατρός απαιτεί πλήρη απασχόληση, μια δέσμευση που δεν ήταν σε θέση να παράσχει.

Πρόσφατα είχε έρθει στο προσκήνιο λόγω μιας σοκαριστικής δήλωσής του μέσω της οποίας υποστήριζε ότι ναι μεν είναι κατά του βιασμού, ωστόσο υπάρχουν γυναίκες που προκαλούν!

«Είμαι ενάντια στο βιασμό, αλλά υπάρχουν γυναίκες που ντύνονται ευπρεπώς και άλλες που προκαλούν» είχε πει χαρακτηριστικά ο Μπιλάρδο σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο «América 24» και συμπλήρωσε: «Στην παραλία ας πηγαίνει κάθε γυναίκα όπως θέλει. Στο δρόμο, όμως, δεν μπορεί να ντύνεται όπως θέλει. Υπάρχουν κοπέλες που προκαλούν, με τις κοντές φούστες τους και με άλλες ενδυμασίες. Κάποιοι βιαστές προκαλούνται... Είναι λογικό, και εξαιτίας της κακής εκπαίδευσης, να μην μπορούν να αντισταθούν».