Ligue 1: Ιστορικό και επεισοδιακό «διπλό» στο Παρίσι η Μαρσέιγ (αποτελέσματα - βαθμολογία)

Μετά από 10 χρόνια η Μαρσέιγ κέρδισε την Παρί Σεν Ζερμέν στο Παρίσι (1-0) σε ένα ματς με 5 αποβολές! Η Μονακό επικρατώντας 2-1 της Ναντ κι η  Λιλ νικώντας την Μετς 1-0, εντός έδρας, είναι  επικεφαλής της βαθμολογίας της Ligue 1, αλλά μοιράζονται την κορυφή με την Ρεν (4-2, εκτός έδρας, τη Νιμ)  (αποτελέσματα, σκόρερς, βαθμολογία)   

Ligue 1: Ιστορικό και επεισοδιακό «διπλό» στο Παρίσι η Μαρσέιγ (αποτελέσματα - βαθμολογία)

Από το 2011 δεν είχε κερδίσει την Παρί Σεν Ζερμέν η Μαρσέιγ όσο για «διπλό» στο «Παρκ ντε Πρενς» είχε να κάνει μια ...δεκαετία (28/02/10) και τα κατάφερε στο κορυφαίο ματς της 3ης αγωνιστικής της Ligue 1 με την οποία ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα.

Οι «Φωκαείς» του Ρούντι Γκαρσιά επιβλήθηκαν με το μίνιμουμ σκορ χάρη σε γκολ του Θοβέν κάνοντας το «2 στα 2» κι αφήνοντας την περσινή τρεμπλούχο και φιναλίστ του Champions League άποντη μετά από 2 αγωνιστικές!

Οι Παριζιάνοι αυτή τη φορά είχαν τους Νέιμαρ, Ντι Μαρία που ανάρρωσαν από τον κορονοϊό αλλά όχι και τους Ικμπαπέ, Ικάρντι, Κέιλορ Νάβας, Μαρκίνιος.

Είχαν την μερίδα του λέοντος στις ευκαιρίες, αλλά δεν τις αξιοποίησαν με το ματς να εξελίσσεται στο φινάλε σε κλωτσοπατινάδα δικαιολογώντας τον χαρακτηρισμό του «ντέρμπι του μίσους» αφού στις καθυστερήσεις αποβλήθηκαν οι Κουρζαβά, Παρέδες και Νέιμαρ των Παριζιάνων κι οι Αμαβί - Μπενεντέτο των νικητών!

«Ρετιρέ» για Μονακό, Ρεν και Λιλ

Κατά τα λοιπά, κορυφή για τρεις στη Γαλλική Ligue 1 μετά το πέρας της αγωνιστικής.
Εκεί βρίσκονται, με δύο νίκες και μια ισοπαλία, Μονακό, Λιλ και Ρεν.

Οι Μονεγάσκοι επικράτησαν 2-1 της Ναντ με παρθενικά τέρματα των νεαποκτηθέντων Ντιοπ και Γκομπέλ με τα χρώματα τους!

Μάλιστα το νικητήριο για την ομάδα του Κόβατς (που είχε και δοκάρι με τον Μπεν Γεντέρ) ήρθε τρία λεπτά μετά την είσοδο του σκόρερ στο ματς, που ακολούθησε την ισοφάριση των «καναρινιών».

Οι φιλοξενούμενοι υπέστησαν την πρώτη τους ήττα στη σεζόν.

Νωρίτερα, η Λιλ επικράτησε με το μίνιμουμ σκορ της Μετς, εντός έδρας κι έφτασε τους 7 πόντους παραμένοντας αήττητη.

To μοναδικό τέρμα επετεύχθη στο 88ο λεπτό από τον Βραζιλιάνο Λουίζ Αραούζο, ενώ οι, άποντοι (σε δύο ματς) φιλοξενούμενοι, είχαν την πρώτη ευκαιρία του αγώνα στο 4' αλλά η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι μετά από σέντρα του Ουντόλ και κόντρα στον Ζοσέ Φόντε.

Ωστόσο τα «σκυλιά» έχουν συγκάτοικο στην κορυφή την Ρεν που νίκησε 4-2 τη Νιμ εκτός έδρας με τα μισά της γκολ να πετυχαίνει ο Γκιρασί.

«Διπλά» και για τις Λανς και Μπρεστ που νίκησαν, αντίστοιχα, τις Λοριάν και Ντιζόν με 3-2 και 2-0.

Δεύτερη επιτυχία για τους «λανσουά» και παρθενική για την Μπρεστ, στο φετινό πρωτάθλημα, ενώ η Λοριάν έμεινε στο τρίποντο κι η Ντιζόν (που έπαιζε με 10 από το 55' λόγω αποβολής του Ασαλέ) άποντη μετά από 3 αγώνες.

Με 1-0 τέλος νίκησε η Ανζέ την Ρεμς φτάνοντας στο δεύτερο φετινό της τρίποντο με τον Μπαχόκεν που νωρίτερα (44') απώλεσε πέναλτι.

Οι ηττημένοι από το 42' έπαιζαν 10 λόγω αποβολής του Φάες κι αγνοούν τη γεύση της νίκης παρότι στο 60' με την αποβολή του Τομά αποκαταστάθηκε η αριθμητική ισορροπία.

Τα ματς του Σαββάτου

Με τη... δεύτερη ήρθε η πρώτη νίκη για την Μονπελιέ στη φετινή Ligue 1, αφού στο δεύτερο, χρονικά, ματς της 3ης αγωνιστικής (είχε προηγηθεί η λευκή ισοπαλία Μπορντό - Λιόν της Παρασκευής) επικράτησε με 3-1 της Νις.

Ήταν η πρώτη βαθμολογική απώλεια για την ομάδα της Νίκαιας που μετρούσε δύο επιτυχίες σε ισάριθμες αγωνιστικές, αλλά κι οι παρθενικοί πόντοι των γηπεδούχων στο Σαμπιονά.

Μεγάλος πρωταγωνιστής των νικητών, ενώπιον 5.000 θεατών, ο Κονγκρέ με δύο γκολ, ενώ ισάριθμες ασίστ είχε ο Ντελόρ. Στο πρώτο γκολ του Λαμπόρ και στο δεύτερο του Κονγκρέ.

Για τους «αετούς» μείωσε ο Ντάντε αλλά ως εκεί.

Έτσι η Σεντ Ετιέν που επιβλήθηκε, με 2-0, του Στρασβούργου, έπιασε στην κορυφή τη Νις, με 6 πόντους, έχοντας δύο νίκες σ' ισάριθμα ματς της.

Αντίθετα με τους «στεφανουά» οι ηττημένοι παραμένουν άποντοι σε 3 αγωνιστικές

Το πρoφίλ της 3ης αγωνιστικής

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 11 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Μπορντό – Λιόν 0-0


ΣΑΒΒΑΤΟ 12 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Μονπελιέ – Νις 3-1 (18' Λαμπόρ, 50', 64' Κονγκρέ -69' Ντάντε)

Σεντ Ετιέν – Στρασβούργο 2-0 (57' Μπουάνγκα, 82' Μαντί Καμαρά)

ΚΥΡΙΑΚΗ 13 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Λιλ – Μετς 1-0 (88' Λουίζ Αραούζο)

Ανζέ – Ρεμς 1-0 (55' Μπαχόκεν)

Ντιζόν –Μπρεστ 0-2 (42' Περό, 95' Καρντόνα)

Λοριάν – Λανς 2-3 (14' Γκρμπιτς, 93' πεν. Βίσα - 31' πεν. Κακουτά, 34' Μεντίνα, 63' Γκαναγκό)

Νιμ – Ρεν 2-4 (36' Κούμπας, 55' Φεράτ - 12', 39' Γκιρασί, 72' Αγκέρ, 97' Μπουριζό)

Μονακό – Ναντ 2-1 (5' Ντιοπ, 65' Γκομπέλ - 61' Μπλα)

Παρί Σεν Ζερμέν – Μαρσέιγ 0-1 (31' Θοβέν)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ