Παραδοχή Ζανέτι: Δεν μπορούσε η Ίντερ να πάρει τον Μέσι!

Ο αντιπρόεδρος της Ίντερ, Χαβιέρ Ζανέτι παραδέχθηκε ότι η ομάδα του Μιλάνου δεν «άντεχε» το οικονομικό «βάρος» της απόκτησης του συμπατριώτη του, Λιονέλ Μέσι.

Παραδοχή Ζανέτι: Δεν μπορούσε η Ίντερ να πάρει τον Μέσι!

To «σίριαλ» Μέσι για το φετινό, τουλάχιστον, καλοκαίρι, ολοκληρώθηκε, με τον Αργεντινό να μένει στην Μπαρτσελόνα και πλέον γίνονται γνωστά «ντεσού» κι από την πλευρά των «μνηστήρων» του.

Μερικοί εκ των οποίων ήθελαν, αλλά δεν μπορούσαν ν' αντέξουν το οικονομικό βάρος της απόκτησης του αρχηγού των «μπλαουγκράνα».

Μια εξ αυτών ήταν η Ίντερ, όπως παραδέχθηκε ο συμπατριώτης (και πρώην συμπαίκτης στην Εθνική) του Μέσι, Χαβιέρ Ζανέτι, μιλώντας στο Αργεντίνικο δίκτυο TyC Sports.

Ο εκ των αντιπροέδρων των «νερατζούρι» απέδωσε στην οικονομική κρίση που πυροδότησε ο κορονοϊός και στον οικονομικό φερ πλέι την αδυναμία των Λομβαρδών να πάρουν τον 33χρονο κάνοντας το μεγάλο όνειρο των οπαδών τους πραγματικότητα:

«Δεν θα μπορούσαμε να τον πάρουμε, συζητήσαμε εκτενώς για τις αρνητικές επιπτώσεις της πανδημίας και η αγορά μας υποχρεώνει πρώτα να πουλήσουμε κι έπειτα να αγοράσουμε για να σεβαστούμε το financial fair play, που είναι πολύ σημαντικό. Η στρατηγική μας βασίζεται σε αυτό, όπως και σε πολλά άλλα κλαμπ».

Μάλιστα ο Ζανέτι -που πέρασε 19 χρόνια στην Ίντερ (1995-2014)- παρακίνησε τον συμπατριώτη του να συνεχίσει να φορά τη φανέλα των μπλαουγκράνα και μετά το πέρας του επόμενου καλοκαιριού που εκπνέει το τρέχον συμβόλαιο του:

«Μπορεί να παίξει οπουδήποτε, είναι φαινόμενο. Η Μπαρτσελόνα είναι το σπίτι του, το σωστό είναι να μείνει για όλα όσα σημαίνει για αυτή την ομάδα κι αντίστροφα. Αν μείνει, θα έχουν τις ίδιες ευθύνες και πιέσεις. Το να παίζεις για ένα τόσο μεγάλο κλαμπ δεν είναι ποτέ εύκολο. Τα οικονομικά έρχονται σε δεύτερη μοίρα όταν πρόκειται για την οικογένεια, τα παιδιά σου, είναι ευαίσθητες οι δυναμικές στις οποίες δεν μπορείς να πας αντίθετα».